måndag 4 september 2023

Kompisar av misstag av Ida Ömalm Ronvall

Mimmis liv är inte som det borde. Inte nog med att mamma är i Sundsvall och pluggar ett helt år. Nu ska också bästa kompisen Ninni flytta 90 mil bort från Stockholm. Och dessutom tjatar pappa att hon borde träffa sin kusin Linnea mer. Det pappar inte fattar är att Linnea är taskigast.

Suck och gråt vårterminen börjar med andra ord helt fel. Så överhör Mimmi sin granne Ayla och hennes kompis Barbro att de ska gå på serietecknarkurs på helgen. När pappa åter vill ha med Mimmi till Linnea så far lögnen ur Mimmi ... att hon ska på serietecknarkurs med Ayla. 

Pappa blir så glad att han pratar med Aylas mamma och det blir pinsamt. Men också väldigt roligt och kanske kan Ayla och Barbro bli Mimmis nya vänner. Ord et inte var för den där serien om ingen förutom de skulle se ...

Kompisar av misstag är en mysig bok full av ledsenhet, svartsjuka, föräldrar som inte fattar, tankar och mod att våga fråga och om att våga säga förlåt när det blev knas. Mys! Undrar om det kanske inte kan vara så att det kommer fler delar om BAM? Hoppas!

/Paula


Kompisar av misstag
Författare: Ida Ömalm Ronvall 
Förlag: B. Wahlström (2023)
ISBN: 9789132216978

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar