onsdag 31 augusti 2016

Arra legender från Lavora av Maria Turtschaninoff

Tisdagen den 20 september kommer Maria Turtschaninoff till Växjö bibliotek. Då har jag den stora förmånen att ha ett samtal på scen med henne. Första gången jag kom i kontakt med Turtschaninoff var på bokmässan för två år sedan när jag hörde henne i ett seminarium tillsammans med Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Hon var den jag blev mest nyfiken på av allt under den mässan.

Kom hem och läst Mersi sen har jag faktiskt inte läst mer. Dumt. Tur att denna chansen kom så jag måste läsa. Verkligen! För nu har jag också läst Arra. Vilken berättelse, så stämningsfull, fängslande och fascinerande.

Boken handlar om Arra som födds sist i en stor syskonskara. Ingen tar hand om henne. Ingen pratar med henne. Ingen ser henne. Hon blir vän med skogen och dess sång. Hon kan fläta korgar som ingen annan. Men en brand och för henne till staden där inget är sig likt men hon fortsätter vara lika osynlig. Fram till dess att det visa sig att hon kan väva de mest fantastiska bildvävarna. Ja eller då fortsätter hon vara osynligt för en storasyster tar på sig äran. Spännande, lågstämt, långsamt och hela tiden så oväntat!

Om jag ser fram till den 20 september? JA!

/Paula


Arra : legender från Lavora
Författare: Maria Turtschaninoff
Förlag: Söderström (2012)
ISBN: 9789515230768
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

tisdag 30 augusti 2016

I mitt namn: en bok om att vara trans av Moa-Lina Olbers Croall

Wow, aj och oj vilken bok. Jag har lärt mig så mycket när jag läst denna intervjubok. Intervjuer blandas med tips på böcker och teveserier med trans karaktärer. Tips till dig som jobbar i skolan. Tips till dig som har barn som kommit ut som trans. En massa svar på tal. En ordlista!

Denna bok är så viktig att det inte finns. ALLA borde läsa den. På bokens baksida står det att den riktar sig till dig som är transperson eller funderar över din könsidentitet. Tips, råd och begrepp. Men detta är minst lika mycket en bok för mig som är okunnig på området. En bok som får mig att känna mig lite lite mer insatt.

Jobbar du men barn och unga, har barn- och unga i din närhet - ja då finns liksom ingen anledning att inte läsa boken. LÄS. Läs den i personalgrupper och diskutera. En bok jag kommer gå tillbaka till och läsa om och hämta mer kunskap ur.

/Paula


I mitt namn : en bok om att vara trans
Författare: Moa-Lina Olbers Croall
Förlag: Natur & kultur (2016)
ISBN: 9789127146624
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 29 augusti 2016

Brott och straff: om att stjäla en hund av Charlotte Hage

Sommarlov igen, Rosa hatar sina sommarlov. De är ensamma och tråkiga. Bästisen Ditte åker alltid bort hela sommaren. Och Rosas familj de har liksom inte tid med henne. Mamma bara jobbar, pappa tränar mest hela tiden och storasyster är i stallet. Inte vill hon ta med lillasyster dit heller utan hon tycker Rosa borde skaffa ett eget intresse.

Rosa kommer på att hon ska rymma för att de ska förstå allvaret. Men hon vill inte rymma själv. En hund behövs som sällskap. Men hon har ju ingen hund?

Det blir ett sommarlov där Rosa inte kommer behöva hitta på en rövarhistoria för att skriva om sitt sommarlov.

Brott och straff om att stjäla en hund är nominerad till årets Bokradions romanpris. Alltså en av böckerna jag läser tillsammans med min bokklubb. Ser fram emot att prata om denna bok.

/Paula


Brott och straff : om att stjäla en hund
Författare: Charlotte Hage
Förlag: Kabusa (2016)
ISBN: 9789176590362
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Höst, höst härliga höst och nya radiobokprat


Nya bra boktips finns att lyssna på HÄR.

/boknörden

söndag 28 augusti 2016

Den vita döden av Camilla Lagerqvist

På ett slott i Småland tillbringar trettonåriga Julia en massa tid. Hon vill inte vara här och ingen kommer och hälsa på henne. Slottet är inte längre ett slott utan ett sanatorium där tbc- sjuka barn och vuxna tas hand om. I hopp om att de ska tillfriskna. Fast oftast blir det åt andra hållet. De dör.

Julias familj bor långt bort, mamma tyckte det var bäst om hon kom så långt bort som möjligt. På slottet får Julia för första gången en vän i Stina. Julia blir också kär, riktigt kär i Luca. Han som är cirkusartist. Men också hans lungor har drabbats.

En sorglig och väldigt fin berättelse om sjukdom, död, liv, vänskap och kärlek.

/Paula


Den vita döden 
Författare: Camilla Lagerqvist
Förlag: B Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132167461
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


fredag 26 augusti 2016

Fina nya bilderböcker

Ibland tar jag mig en riktig bilderboks kväll, frossa i nytt och fint. Förundras och fängslas av illustrationer och ord. Så så sidor som innehåller så mycket. Alla borde läsa mer bilderböcker oavsett ålder.

Här fyra nya.

Drakeld, om ett syskon som får en drakseld på sig, sömnen. Den som varar i tre dygn, kanske vaknar eller inte vaknar. En riktig saga med drömska bilder. Och en drake så söt att jag skrek gullig rätt ut när jag läste.

MinstermMira och murveldjuret är något så bra som en kapitel bok för de minsta från typ tre år. Den där åldern när man ibland vill läsa högt en längre berättelse några kvällar i rad. Finns väldigt få längre läsa högt böcker för de minsta. I denna följer Mira med Morfar till hans kompis Margot. Hon som mest är sur men nu gått och skaffat sig ett husdjur. Mysig!

Full fart, UppfinnarJohanna! på morgonen springer benen till skolan. Men hem då är Johanna och brödernas ben så trötta. Det är så jobbigt att gå hem. Men så en dag får Johanna en idé, en ny uppfinning är på gång ...

Något Lurt, Hasselmusen och Jättemyrsloken  är bjudna på maskerad. Men Hasselmusen vill inte gå. Vill inte klä ut sig och har aldrig varit på maskerad förut. Tur att hon har en så bra kompis i Jättemyrsloken som kommer på ett sätt att lura Hasselmusen på maskerad. Pris för bästa dräkt blir det också.

Nästa gång du är på bibblan, låna en bilderbok också! Oavsett din ålder.

/Paula


MonsterMira och murveldjuret
Författare: Ulrika Hjorth  & ill. Maja- Stina Andersson
Förlag: Olika Förlag (2016)
ISBN: 9789188347145
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Full fart, UppfinnarJohanna!
Författare: Ann-Christine Magnusson  & ill. Lovisa Lesse
Förlag: Olika Förlag (2016)
ISBN: 9789188347084
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Något lurt
Författare: Lotta Olsson & ill. Maria Nilsson Thore
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163888403
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Drakeld
Författare: Åsa Mendel-Hartvig & ill. Ane Gustavsson
Förlag: Natur & Kultur (2016)
ISBN: 9789127144194
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

torsdag 25 augusti 2016

Disa av Denise Rudberg

Om en vecka ska Disa börja sitt nya jobb på en reklambyrå. Veckan innan fester, sena och dyra nätter. Vännerna Simone och Mercedes är hennes familj. Mamma har hon ingen kontakt med och pappa väldigt lite. Kompisgänget är tajta och har varit det i flera år. På en fest dyker Theo upp. Disa som inte blir kär, inte har pojkvänner, men nu ...

Disa som känner alla, fixar bästa festerna, hon som inte gått klart gymnasiet, som haft massa jobb och strulat till det. Som tar massa smslån och gömmer räkningarna i en låda i hallen. Hon klarar inte av att öppna kuverten.

Nu alltså nytt jobb? Kommer det att gå? Varför sa hon att hon kunde både excel och photoshop det är inte sant ju.

Disa, en bok som vid första anblick är ytlig och glammig visar sig ha ett alvar man först inte räknat med. Varför går det alltid knas för Disa? Finns det kanske en förklaring? Hoppas på flera delar, kanske en med Simone i huvudrollen och en med Mercedes i huvudrollen?

/Paula


Disa
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Forum (2016)
ISBN: 9789137143224
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

onsdag 24 augusti 2016

Den skrikande trappan av Jonathan Stroud

England, spöken och barn med gåvor att se och utrota spökena. Lucy hamnar hos den minsta firman i stan. Hon och två pojkar. När de råkat bränna upp ett hus när de skulle göra sig av med ett spöke. Blir de skyldiga väldigt mycket pengar.

Ungefär så mycket pengar som en fin herre är beredd att betala för att de kommer till hans gods och kollar upp vad som egentligen är grejen med den skrikande trappan?

/Paula



Den skrikande trappan
Författare: Jonathan Stroud
Förlag: B. Wahlström (2014)
ISBN: 9789132162916
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 22 augusti 2016

Läsa, läka, leva! Om läsfrämjande och biblioterapi av Nina Frid

Läsfrämjande och bibliotek ja låt oss säga att det är något som intresserar mig. Eller ja det är väl en underdrift något jag brinner för?! Första halvan av Nina Frids bok Läsa, läka, leva! Så väldigt väldigt bra. Sant. Jag får ont i magen och hoppa högt på samma gång.

Hur bibliotek behöver tänka igenom sitt läsfrämjande arbete. Hur är det med bibliotekarier och lästid. Vad tipsar vi om för böcker. Tipsar vi om böcker eftersom vi är bibliotekarier som kan mycket om böcker eller för att vi är storläsare rent privat? Det är ju på fritiden vi läser böcker.  Mitt exemplar av boken är full av rosa överstryckningar och hundöron.

Boken utgår från vuxna och läsfrämjande men kunde lika gärna vara barn och läsfrämjande. Andra halvan av boken den är bra den också den delen som handlar om biblioterapi, det är bara det att det är ett ämne som inte ligger just mig lika varmt om hjärtat. Men första delen borde vara obligatorisk läsning för alla som jobbar på bibliotek och alla bibliotekschefer. Hoppas Nina Frid pratar om boken på bokmässan? Någon som vet?

Också att lyfta läsningen, varje dag läsningen den som alla som kan läsa ägnar sig åt. Den som gör att du läser vägskyltar, reklam, förpackningar och allt sådant bara för att du kan läsa och det inte går att låta bli. Också för att du är intresserad läsning och skönlitteratur är inte nödvändigtvis samma sak.

Jag tänker tipsa min chef om att läsa Läsa, läka, leva!

/Paula


Läsa, läka, leva! : om läsfrämjande och biblioterapi
Författare: Nina Frid
Förlag: BTJ Förlag (2016)
ISBN: 9789170187971
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

söndag 21 augusti 2016

Jennas första dagbok för utvalda av Pernilla Gesén

Tolvåriga Jenna är så arg på sin mamma. Mamma som ska åka på en resa igen massor av veckor i Thailand för att läsa sig en ny form av yoga. Men att bara lämna henne, lillebror och pappa utan att bry sig. Ofta är det Jenna som får hämta lillebror på dagis även när mamma är hemma.

I skolan finns Vanessa och alla som vill vara som Vanessa. De som säger elaka saker till Jenna. Tur att Ayla, Svante och Ivonne finns. Kompisarna. De som är ett gäng, ett gäng som inte får vara med de andra men som alltid har varandra. Tillsammans bildar de ett band, de döper sig till Odjuret och lär sig spela och planera att uppträda på novemberfesten

Om föräldrar och hur olika de kan vara. Att hitta tröst hos en kompis mamma. Lärare bra och dåliga, hur de ser och förstår eller bara tappar tålamodet. Kompisar som finns där, kompisar som krisar och hur man inte vet vad man ska göra. Att inte veta vad man ska göra av sig själv när allt inuti liksom gör för ont.

Jenna som jag tycker om dig! Bokens titel antyder ju lite att det skulle kunna bli en andra, tredje osv. Hoppas jag vill följa Jenna på hennes resa under högstadiet. Gå till närmsta bibliotek och låna eller ge bort till typ tolvåringar i din närhet. Har du en typ tolvåring i din närhet och är vuxen ja då är det ingen dum idé att läsa boken heller!

/Paula


Dagbok för utvalda. Jennas första
Författare: Pernilla Gesén
Förlag: B Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132168178
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

lördag 20 augusti 2016

Prata barn- och ungdomsböcker på biblioteket för dig som är vuxen


Är du Växjöbo eller här runt omkring och sugen på att läsa massa bra barn- och ungdomsböcker i höst och komma till bibblan på bokträff tillsammans med mig? Kul, rolig och bra grej. Läs mer här!

/Paula

fredag 19 augusti 2016

Det sista rosa bokpaketet

Det sista rosa bokpaketet är nu utplacerat på en busshållplats. Tack för alla uppmuntrande ord gällande de rosa bokpaketen. Extra glad över meddelanden från er som hittat paketen.

Lite trött är jag på att slå in paket. Men snart får jag köpa nya fina paketpapper. Vem vet kanske är jag till nästa sommar eller så sugen på att slå in paket igen? Eller inte. Vi få se. Oavsett läs mer böcker - böcker och läsning är det bästa som finns i hela världen <3

/Paula

torsdag 18 augusti 2016

Bennys hemliga rapporter av Per Lange, Johan Bergström & Henrik Ahnborg

De nominerade böckerna till Barnradions romanpris läser jag givetvis. Följer sedan samtalen med spänning i radion. Har de senaste två (tre?) åren också läst böckerna tillsammans med min ena bokklubb på bibblan.

I Bennys hemliga rapporter är det sommarlov. Det ska bli det bästa sommarlovet någonsin. Men istället blir det det värsta när Benny förstår att en av hans bästa vänner, hon som han också är hemligt kär i ska flytta långt bort. Men kanske kan vännerna stoppa flytten men för det krävs en halv miljon kronor. Är det möjligt kan de samla ihop pengarna?

Smårolig och allvarlig på samma gång. Underskatta aldrig småsyskon!

/Paula


Bennys hemliga rapporter
Författare: Per Lange, Johan Bergström & Henrik Ahnborg
Förlag: B. Wahlström (2016)
ISBN: 9789132168727
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

onsdag 17 augusti 2016

Det vita huset av Petter Lidbeck

Det är sommarlov, nästan alla är bortresta. Annars hade Anna aldrig börjat prata med Yussef det förstår han. Inte Hellman heller. De är äldre än honom och tuffa. De står nere vid hamnen och prata om glass. Ingen har pengar men Anna säger att hon har pengar hemma. Kan du inte gå och hämta min plånbok Yussef så bjuder jag på glass ... här ta nyckeln. Hon berättar också att nyckeln den krånglar lite ibland. Men i så fall är det bara att gå in bakvägen.

Yussef kan inte säga nej. Snabbt känner han att något känns fel. Huset är liksom fel, bor Anna verkligen här?

Spännande, oväntad och förutsägbar på en och samma gång. Perfekt bok för den som är typ elva år och vill ha en spännande bok med inte så mycket text i!

/Paula


Det vita huset
Författare: Petter Lidbeck
Förlag: Lilla Piratförlaget (2016)
ISBN: 9789188279088
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

tisdag 16 augusti 2016

Vilmas vilda värld av Abby Hanlon

Vilma är liten, minst i syskonskaran. Storasyster och storebror kallar henne bäbis. Fast hon nästan är stor nog att börja skolan. Men Vilma hon har det bra i sin egen fantasi, lekarna är roliga ibland läskiga. Tur att man har en låtsaskompis när syskon inte vill.

En rolig bok full av bilder. En bok som många småsyskon säkert kan känna igen sig mycket i. Det där att känna sig och alltid vara minst.

Böcker som hyllar fantasin sådant gillar jag!

/Paula


Vilmas vilda värld
Författare: Abby Hanlon
 Förlag: Alfabeta (2016)
ISBN: 9789150117608
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 15 augusti 2016

Två bilderbokspärlor

Två bilderbokspärlor som kom ut i våras. De fem skavankerna av Beatrice Alemagna, en bok om att inte riktigt vara som alla andra och hur bra det vara. Massor att prata om!

Färgernas ljud vacker vacker vacker. Hur ofta läser du om ett barn i en bilderbok som går med bildkäpp?

Gå till närmaste bibbla och låna!

/Paula



De fem skavankerna
Författare: Beatrice Alemagna
Förlag: Mirando (2016)
ISBN: 9789198139686
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Färgernas ljud
Författare: Jimmy Liao
Förlag: Mirando (2016)
ISBN: 9789198139693
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

söndag 14 augusti 2016

Poppy Pym & Faraos förbannelse av Laura Wood

Poppy är föräldralös och har vuxit upp på en cirkus där alla är en enda stor familj. Hon kan konster som ingen annan i hennes ålder. Så en dag besöker en internatskola cirkusen. Rektorn börja prata med cirkusdirektören. Det blir besätt att det är dags för Poppy att börja i skolan.

En internatskola utan familjen och allt det vanliga. Inte längre sockervadd till frukost. Tur att Ingrid inte bara är en bra rumskompis utan också en vän. De träffar snart Kip och bildar ett kompisgäng. Poppy behöver kompisar för att förklara allt som är annorlunda.

Spännande blir det när en egyptisk skatt ska ställas ut på skolan. Stämmer det verkligen att det vilar en förbannelse över den?

Mysigt, roligt och små spännande. Perfekt att läsa högt tillsammans från typ åtta år. För den som är nyfiken på Harry Potter men känner att det nog är lite för läskigt börja med Poppy Pym!

/Paula



Poppy Pym & faraos förbannelse
Författare: Laura Wood
Förlag: Modernista (2016)
ISBN: 9789176459171
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 8 augusti 2016

Vad säger barnen? av Ylva Mårtens

Ylva Mårtens bland annat hjärnan bakom Barnens romanpris. Det var så jag hittade henne. barnens romanpris (nu barnradions bokpris) världens bästa fortbildning för dig som pratar böcker med barn!

Ylva Mårtens den som är bäst på att ta barn på allvar, barn är också människor. Vi vuxna behöver anstränga oss för att komma upp till barnens nivå. Barn är också människor. Människor som vill bli tagna på alvar, lyssnade på och hörda. Om detta skriver Ylva Mårtens i sin bok Vad säger barnen?

En bok fylld med konkreta tips från år i radion. En bok som utgår från journalistens värld men lika gärna kan använda av alla andra. Alla som kommer i kontakt med barn privat eller i jobbet. På bibblan har vi under våren läst boken i team barn/unga. En utgångspunkt, en gemensam grund för vårt arbete. Ett sätt att hitta ord.

Fantastiskt, inspirerande, peppande. Bra bok att läsa tillsammans ni som jobbar med barn och unga!

/Paula



Vad säger barnen?
Författare: Ylva Mårtens
Förlag: Atlas (2015)
ISBN: 9789173895026
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

fredag 5 augusti 2016

40 constant reader av Linda Skugge

Hela semestern har Linda Skugges 40 constant reader varit med mig. En lite vid sidan om bok. En bok att läsa några texter åt gången i. En bok om att vara Linda Skugge med allt vad det innebär. Att inte vara som alla andra och att läsa böcker 4 timmar om dagen. Att ha en privat jag och ett offentligt jag.

En bok att känna igen sig väldigt mycket i alltså. För mig i alla fall. En bok som fort blev full av hundöron med smartheter. Hon är så väldigt smart och klockren när det gäller att sätta ord på saker den där Linda Skugge - så enkelt är det!

/Paula


40 constant reader
Författare: Linda Skugge
Förlag: Pocketförlaget (2015)
ISBN: 9789175791357
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

onsdag 3 augusti 2016

Från och med du av Mhairi McFarlane

Anna en framgångsrik historiker på 32 år, går på en massa hopplöst hopplösa dejter med knäppskallar hon träffat på dejtingsidor. Anna som är snyggare än hon själv förstår. I skolan var hon mobbad och väldigt stor.

Nu ett helt annat liv och en annan kropp. När inbjudan till klassåterträff kommer peppar hennes vänner henne att gå. För att se vad som hänt med mobbarna och för att få ett avslut. på återträffen är det ingen som känner igen henne. Snyggaste och elakaste killen, han hon då var kär i James är där.

Plötsligt börjar James och Annas vägar att krossas. Men James vet inte vem Anna är. Och kan Anna bli vän med någon som varit som förstört så mycket för henne?

Aningen förutsebart (som sig bör) och små mysigt. Kanske lite för små mysigt för mig eller bara mysigt på fel sätt. Stort plus att det handlar om ett ett gäng 32 åringar, som går på dejter, gifter sig, skiljer sig men inte pratar överhuvudtaget om barn!

/Paula


Från och med du
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag: HarperCollins Nordic (2016)
ISBN: 9789150917642
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Dödssynden av Harper Lee

Den där boken som de läser i alla amerikanska high school filmer To kill a mockingbird. Den som Charlie i Wallflower läser dubbla gånger. Den där boken som alla pratar om och hyllar om och om igen. Den boken har stått oläst i min bokhylla i så väldigt många år. En semester med Storytell och vips lyssnade jag på boken.

Jag gillar berättelsen om Scout och hennes värld. Den amerikanska södern med dess orättvisor. Barndomen, syskon, avsaknads av mamma. Avokat pappa som försvarar en svart man som är anklagad för våldtäkt på en vit kvinna. Vem ljuger och var finns rättvisan?

Jag gillar absolut. Men jag tycker nog allt att den är lite långsam. I mitt fall gjorde den sig bättre som ljudbok i sällskap med pyssel och målandes pinnstolar.

/Paula


Dödssynden
Författare: Harper Lee
Förlag: Bonnier (2004)
ISBN: 9100100781
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

måndag 1 augusti 2016

100 hemskaste av Helena Dahlgren

"Ibland - rätt så ofta, ändå - är en bok så mycket mer än en bok. Läsningen, liksom livet, tar ibland en sjuhelvetes u-sväng." Detta skriver Helena Dahlgren på sidan 13 i sin bok 100 hemskaste, jag ligger i hängmattan hemma hos mamma och pappa. Min bästa läsplats. Känner att det är en bok där hundöron inte räcker till - jag måste resa mig upp gå in och hämta en penna omedelbart.

100 hemskaste är en lista i bokform. En lita med 100 läskiga tips, böcker, film, teveserie och musik. Det är strålande, läskigt och fantastiskt. Hundöronen och överstryckningarna är många. Nu är det ju så att jag är väldigt lätt skrämd och egentligen inte alls gillar skräck. Men jag gillar Helena Dahlgren och blev väldig nyfiken på boken.

Tänkte jag läser på dagen i ljuset så jag kan sova utan mardrömmar. Men överraskande nog har jag läst och sett oväntat mycket av det som finns med på listan. Och det som jag älskar med boken är att det är en berättelse om ett läsande liv. Om en läsare och hur böcker, film och teveserier påverkar, fängslar och suger in en.

Punkt 82 är den jag finner mest igenkänning i. Telefonen. Varför varför ringer folk. Instämmer helt med att telefonen är inget otäckt så länge det är vänner och familj. Men telefon och främlingar, nej tack inte om jag kan undvika det. Mejl alltså mejl och sms så bra grej!

Språket, jag älskar Helena Dahlgrens språk och hennes små kommentarer direkt till läsaren!

100 hemskaste är en bokvän att återkomma till upprepade gånger. En bok att ge bort till läsare i din närhet. Att ge bort till ickeläsare och filmfantaster. En bok som borde användas i undervisning, litteraturhistoria och filmvetenskap. För blivande lärare och bibliotekarie - för alla!

"Jag tänker undvika frasen en text jag önskar jag själv hade skrivit på 100-listan, mest för jag då skulle vara frestad att använda den hela tiden." (s. 130). Lite så är det med 100-listan för mig, eller kanske inte ändå snarare väcker 100-listan något hos mig en vilja att göra en egen kanske. Min 100 lista skulle inte innehålla skräck. Undrar vad temat för min 100 lista skulle vara?

/Paula boknörden


100 hemskaste
Författare: Helena Dahlgren
Förlag: Modernista (2016)
ISBN: 9789176459867
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris