lördag 29 mars 2014

Zombiedjur Hungriga hamsterns återkomst av Sam Hay

Zombie lördag, del 2. Denna gång inga mänskliga zombies inte heller zombies som äter människor utan en liten söt zombie Hamster.

När Joes gammel-morbror kommer på besök efter sitt senaste äventyr har han med sig en amulett till Joe. Men det är ingen souveniramulett utan en riktig amulett från Egypten. Amuletten föreställer Anubis som gammelmorbror berättar var de dödas gud i det gamla Egypten.

Joe får veta att amuletten har en önskan som kan gå i uppfyllelse på riktigt. Men det är inte förrän senare han får reda på att den önskan aldrig går att ta tillbaka.

Det Joe mest av allt vill ha är ett eget husdjur, helt en hund. Men mamma hon är jätte allergisk. Men Joe han kramar sin amulett hårt och önskar sig ett eget husdjur. Efter en liten stund hör han något under sängen … där en dammig hamster med konstiga ögon. En odöd hamster som kan prata!

En hamster som behöver hjälp av Joe för att kunna gå vidare till världen efter. Kan Joe hjälpa? Vill han ens hjälpa? Och mammas allergi? En söt och rolig bok men inte det minsta läskig.

/Paula


2 kommentarer: