fredag 7 mars 2014

I huvudet på Colin Fischer av Ashley Edward Miller & Zack Stentz

Måste börjar med att säga att jag verkligen gillar omslaget på den här boken. Så snygg. Det gör ju knappast att böcker bli sämre.

Colin Fischer står inför en ny utmaning. Att börja på High school. Men för Colin är det en extra stor utmaning, han ska göra det helt själv utan någon assistent. För det är så systemet är. Colin har asberger och går omkring med en sliten lapp i sin ficka. En lapp med olika ansiktsuttryck och vad de betyder. Detta för att förstå andra människor. Colin avskyr när andra människor rör vid honom, det kan gå om han får en varning.

Med sig överallt har han en anteckningsbok som han antecknar allt viktigt i. Både nördiga härliga intressen och sådant som händer runt omkring honom. Han funderar på att göra ett sociogram över de andra eleverna i skolan.

Så en dag smäller en pistol av i skolans matsal (som så ofta i amerikanska high schools om vi ska tro populärkulturen). Wayne blir anklagad. Wayne som från dag ett varit elak mot mot Colin, slagit honom och tryckt ner hans huvud i toalettstolen. Men Colin vet att Wayne är oskyldig, detaljerna säger att så är det. Det stämmer inte.

Över Collins säng hänger en bild på Sherlock Holmes och ja Colin han påbörjar sin egen detektivutredning. Spännande, bra och nördigt. Gillar verkligen Colin Fischer! Kommer det fler böcker tro?

favoritcitat, "verkligheten är inte som en detektivroman. Men det borde den vara."

/Paula

2 kommentarer:

  1. O denna verkar väldigt bra så den behöver jag nog kolla upp.

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag verkligen att du ska :)

    SvaraRadera