måndag 17 mars 2014

Bibliotekskuppen av Lisa Hyder

 Syskonen Lottie, Axel och Oliver Tilly går på internatskolan Fjärilshaga. Nu har deras föräldrar bokat in en campingsemester under påsklovet. Katastrof. Inte för att syskonen inte gillar att camping och att umgås med sina föräldrar. Utan för att det är ju under påsklovet den nya boken om William Storm, Drakryttare släpps!

Om de inte lägger händerna på boken direkt så kommer Frank att förstöra denna bok för Olivia. Precis som han gjorde med förra boken. Genom att berätta om bokens slut och vilka som dör.

Denna gång måste bli annorlunda. Rektorn för Fjärilshaga internatskola råkar vara syster med författarens man. Vilket innebär att skolan alltid får fem signerade exemplar av nya boken en vecka innan den släpps. Böckerna hålls inlåsta i ett skåp i biblioteket som bara rektorn har nyckel till. Kan syskonen kanske komma åt böckerna på så sätt?

En riktig bokslukarbok om bokslukare. Blev lite förvånad när jag läste att författaren Lisa Hyder inte är bibliotekarie. Känslan av att lägga händerna på den där nya boken är precis formulerad. Gillar så som vanligt internatskolemiljön. Hoppas på fler böcker om syskonen Tilly och deras kärlek till böcker. Eller i alla fall till Drakryttaren William Storm. Eller varför inte en bok om den fantastiske William Storm? William Storm som för övrigt ger mig en del Harry Potter vibar.

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar