torsdag 27 mars 2014

ttyl av Lauren Myracle

Angela, Zoe och Maddie börjar går andra året på high school som läsare får vi möta tjejerna som SnowAngel, zoegirl och mad maddie. Vi får inte följa med till skolan utan bara träffa tjejerna när de sitter och chatar med varandra hemma innan och efter skolan.

SnowAngel i blå text, zoegirl i vanlig text och mad maddie i fetmarkerad text. Tre tonårstjejer, killar, jobbiga föräldrar, fester, att hålla ihop eller inte, ta körkort, killar.  Och så den där återkommande i så många ungdomsböcker i dag den manliga läraren som är lite för ung och lite för snygg …

Boken kom ut i USA 2004 då man fortfarande använde MSN.  Jag tolkar det som att det är MSN tjejerna använder sig av och vad jag vet så är det ingen som använder sig av MSN i dag. Eller?

ttyl är en väldigt tjejig bok, tjejig på ett sätt som svenska ungdomsböcker tack och lov sällan är i dag. Kan inte direkt säga att jag gillar boken särskilt mycket, gillar tanken mer en bok helt i chatform. Samtalet och formen håller men berättelsen … Nej tack!

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar