söndag 30 mars 2014

Biblioteken och de sociala medierna

I torsdags var jag på en galet bra föreläsningsdag med på jobbet Biblioteken och de sociala medierna. Anordnat av Länsbibliotek som skrivit om dagen här.

En dag om hur biblioteken använder och inte använder sig av de sociala medierna. Gillade Anders Gerstrands liknelser av sociala medier vid ett fikarum. Brit Stakston som kallade stolt en biblioteksnörd öppnade verkligen ögonen på mig. Samtidigt som mycket av det hon sa är sådant jag tänkt på. Som att vi på biblioteket måste bli mer personliga. Att vi måste styra upp arbetet med de sociala medierna genom en policy.

Cissy Averin berättade om Stockholms biblioteks arbete med de sociala medierna. Hur det gick till den när den galet försenande boken gick från deras sociala medier till tidningarna. Men också tankar som när och hur de sociala medierna ska skötas på biblioteken rent praktiskt. Hur använda de sociala medierna som läsinspiration!

Sen dagens höjd punkt att efter flera år som bekanta via sociala medier få träffa Elin Nord. Hon pratade om den sociala bibliotekarien spexig och seriös på internet. Mycket inspirerande! Tänk vad roligt det hade varit att göra "du är vad du läser."

Det jag har funderat mest på efteråt det är var och hur gränserna går och ska gå mellan Prickiga Paula och Paula barnbibliotekarie? Har en del att klura på där. Någon som har några smarta tankar om sådana gränsdragningar berätta de gärna för mig!

/Prickiga Paula barnbibliotekarie

1 kommentar:

  1. Bra sammanfattning! Jag fick också mycket med mig att tänka på vad gäller länsbiblioteket och vår närvaro i sociala medier.

    SvaraRadera