onsdag 17 september 2014

Vampyrjakt! av Mårten Melin

Vanja och hennes kompis Livia brukar titta på massa vampyrfilmer tillsammans. En dag fråga Livia om de ska starta en klubb, en klubb som finns och verkar på natten. En klubb för vampyrjägare. Vanja känner sig lite rädd, vågar hon verkligen?

Hon fråga Livia "-Finns vampyrer på riktigt." På sin fråga får hon bästa svaret från kompisen "-Men Vanja, sa hon. Tror du någon har hittat på allt det här?" Bästa svaret det ska jag ta med mig alltid både själv i min läsning men också i barngrupper på biblioteket. För när man berättar om en jätte spännande bok säger ofta någon "men det är ju inte på riktigt" bästa svaret måste ju alltid vara "Tror du någon har hittat på allt det här?"

Vampyrklubben bildas och en natt efter massa förberedelse smitet Vanja och Livia ut i natten för att fånga vampyrer. Men det är inte riktigt så lätt som de trott ...

Lätt läst, roligt och lite spännande. Alltid plus i kanten för barnen när det är färgbilder i böcker, att de är illustrerade av Johanna Kristiansson kommer ge ännu mera plus hos barnen. En bok som kommer lånas ut massa på ett bibliotek nära mig! Bra med spännande lätta böcker!

/Paula som är imponerad över hur Mårten Melin hinner skriva så mycket böcker


Vampyrjakt!
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon förlag (2014)
ISBN: 9789175671840
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Mårten Melin är kunglig! Och att kommentera med Tror du verkligen någon har hittat på allt det här? är verkligen klockren, lär användas!

    SvaraRadera