lördag 13 september 2014

En regnig dag av Sanna Juhlin

Det är härligt regn ute. Victor vill bara ut i regnet och leka men inte.  Fröken frågar vad barnen vill bli när de blir stora. Sedan säger hon till de att leka sina drömjobb. Alla gör det helt lyckliga, alla utom Victor som bara vill ut i regnet. Han smyger istället omkring i sin gula regnrock och kollar på när kompisarna leker.

Kompisarna som ska bli läkare, kock, artister, ballerina, journalist, rymdfarare, busschaufför, konstnär, brevbärare, jobba på godisfabrik och polis. Victor blir tagen för tjuv och bryter sedan ihop det enda enda han vill är ju att hoppa i vattenpölarna.

Gillar En regnig dag, känner igen den där känslan som finns hos Victor han vet så vad han vill. Vill man något så mycket så blir allt annat omöjligt. Även om det andra egentligen är roligt. Saknar lite att ingen av barnen vill bli bibliotekarie men det är ju bara jag och min insnöade boknördiga värld.

Väldigt härliga illustrationer av Millis Sarri. Gillar regndropparna på bokens försättsblad, en tänkbar tapet? Nästa gång det regnar (och det gör det snart för jag bor i Växjö) då ska jag tänka som Victor att regn är bra och lycka det är att hoppa i vattenpölar!

/Paula som äger prickiga gummistövlar


En regnig dag
Författare: Sanna Juhlin
Förlag: Idus Förlag (2014)
ISBN: 9789175770611
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar