tisdag 2 september 2014

Teslas vind av Neil Shusterman & Eric Elfman

Efter en otäck brand är det bara Nick, lillebror Danny och pappa kvar i familjen. Mamma hon finns inte längre. När pappa äver ett hus så flyttar familjen. Långt bort in i ett gammalt hus, ett hus fullt med gamla grejer. Nick får välja rum först, han hittar vinden och bestämmer sig. Det är bara det att vinden är full med en massa skrot. Men det löser man lätt genom en loppmarknad.

Det kommer hur mycket folk som helst till loppmarknaden och de betalar bra. Flera av personerna har känt sig dragna till platsen och sakerna de köper. Nästan allt blir sålt men på slutet dyker några skumma kostymklädda män upp de vill köpa allt och beklagar att de är så sena. Minns de möjligen vilka som köpt vad?

På loppisen fanns också några av Nicks blivande klasskompisar. Första skoldagen tar Mitch hand om Nick, sedan berättar han om det konstiga som hände med leksaken som han köpte på loppisen. Den kan prata och ge råd. Caitlin köpte en bandspelare när hon spelar in sin egen röst på den så säger den andra saker när hon spelar upp det. Den säger sanningen som finns bakom orden. Men bandspelaren den vill hon mest behålla som sin egen hemlighet så länge det nu går ...

Mystiska saker händer som den där basebollhandsken lillebror har den som kan fånga vad som helst ... men då börjar de där mystiska männen dyka upp igen.

Spännande och äventyrlig på samma gång som vardaglig, full av känslor, vänskap och kärlek. Spännande twist på slutet. Hade det inte varit för just den tvisten så hade det inte spelat någon roll att det ska komma fler delar. Nu blir jag nyfiken på nästa.

/Paula


Teslas vind
Författare: Neil Shusterman & Eric Elfman
Förlag: Rabén & Sjögren (2014)
ISBN: 9789129691627
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar