fredag 19 september 2014

Röda spår av Katarina Genar

Det är sommarlov, värsta tänkbara början på ett sommarlov tycker Samuel. Milos föräldrar lät Milo ta med sig en kompis på två veckors segelsemester. En kompis när de alltid är de tre som hänger ihop, så himla dumma föräldrar. Men i alla fall Felix och inte Samuel blev vald.

Allt är tungt och jobbigt. Men så hittar han en lapp på Konsum där det står om ett hus att hyra några veckor. Ett hus i skogen, på landet nära en sjö. Samuel tar hem lappen och visar mamma och pappa. Mammas om måste jobba på sjukhuset hela sommaren, pappa som sitter och skriver. Mamma tycker att de ska ringa och fråga om huset för pappa kan ju sitta och skriva någon annanstans.

Sagt och gjort två veckor bokade. Men hur är det med huset? Varför är det öde. Vad är det för röst som Samuel hör. En röst av en liten flicka. Av byborna får han höra husets historia om konstnären som byggde huset och bodde där med sin lilla dotter. Dottern som en natt spårlöst försvann ... I huset finns ett låst tornrum har det något med flickans försvinnande att göra?

Jag älskade Katarina Genars Den magiska kappan. Röda spår gillar jag inte lika mycket. För ovanlighetens skull skulle denna bok vinna på att vara 50 sidor tjockare. Berättelsen känns lite för tunn. Eller så är det bara så att jag gillar berättelsen och vill ha mer. Mer spöken och byorginal.

/Paula


Röda spår
Författare: Katarina Genar
Förlag: Bonnier Carlsen (2014)
ISBN: 9789163879425
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar