lördag 4 juni 2016

Vilse av Karina Berg Johansson

Ett sommarlov och ett efterlängtat konfirmationsläger i de jämtländska fjällen. I gruppen finns David han som fick välja på att åka på läger eller till mormor. När frågan var ställd så blev valet lätt. David som inte känner någon och gärna vill passa in men inte gör det.

Elsa skulle egentligen skulle åkt på charter med mamma men så blev mamma kär. Ja hon blev också kär för den delen, i Victor som skulle åka på konfirmationsläger. Hemma lät det som världens bästa idé att åka tillsammans. Men nu nej det känns bara fel.

Frida är tjejen som bestämt att på lägret ska det hända hon ska träffa en kille. Hon ska bli - vara någon annan när lägret är över. Snabbt får hon sina ögon på Victor. Zac är Victors bästa vän sedan alltid men nu har han en hemlighet för Victor. Han också är kär i Elsa, han vågar inte tänka på det men så är det ... Victor får vi som läsare bara följa genom de andras ögon.

Efter bussresan blir det en kanotfärd, de fem huvudpersonerna och Victor hamnar i två kanoter. Snabbt kommer de vilse och bort från gruppen. De vet inte vad de är. Vilse och utan att någon hittar de. Ensamma i vildmarken. De överger kanoterna men är bevakade av någon ... Någon hemlig som har vapen och inte vill ha de nära. Någon som vill ha de bort bort från hans marker.

Vilse är en bok som fick mig att drömma mardrömmar. En Robinsonad, en Flugornas herre berättelse vad händer med ett gäng ungdomar när mobilerna plötsligt inte har någon teckning och maten snart är slut.

/Paula den lättskrämda


Vilse
Författare: Karina Berg Johansson
Förlag: Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132168192
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar