tisdag 7 juni 2016

Boknörd på äventyr i StockholmFörra veckan var jag på äventyr i Stockholm tillsammans med Sara på Biblioteksutveckling Kronoberg och Blekinge och Jessica på Sölvesborgs bibliotek. Anledningen till äventyret var en inbjudan till ALMApris utdelningen som damp ner hos mig!!

När man ändå åker till huvudstaden så får man ju passa på att göra lite studiebesök också. Studiebesök 1 var på Tranströmer biblioteket och Punkt medis. Ett studiebesök jag var extra nyfiken på efter att ha trillat över ett dokument som heter Eftermiddagsbiblioteket. Men först Punkt medis, den del av biblioteket som är för 13-19 med programverksamhet skapad av 13-19 åringar. Underbart låter det. Spännande att de har sina böcker blandade svenska och engelska på hyllorna. Gillar den taken. Eftermiddagsbiblioteket är ett nätverks med Stockholms 40 bibliotek, ett arbetsnamn för att gör lässatsningar till barn i 9-12 års åldern på deras fritid. Ett sätt att försäkra sig om att det görs aktiviteter för målgruppen. Så bra grej! Väldigt inspirerande och trevligt studiebesök tack!

ALMA-prisutdelningen <3 Vad ska man säga Meg Rosoff henne gillar jag bara mer och mer! Hennes tal kan ni läsa här.

Förmiddagen efter prisutdelningen tillbringade jag på tiotretton tillsammans med Amanda vi pratade barn, böcker och läsning. Gillade extra den grymma pärlplattadetoalettskylten och en blodiga skyltningen!

Sist ett studiebesök till Svenska barnboksinstitutet! Stället där alla svenska barn- och ungdomsböcker samlas. Ett forsknings bibliotek. Tänk där finns Een skön och härligh jungfru speghel den där första "barnboken" på svenska den man läser om när man läser barnlitteratur. Där fanns böcker Barbro Lindgren gjort som barn när hon heter Barbro Enskog. Orginal manus och illustrationer, massor av böcker att bli nostalgisk av.

Inspirerande, häftiga, nördiga och härliga dagar var det minst sagt!!

/boknörden1 kommentar:

  1. Så fint det var att få möjlighet att hälsa lite längre på dig den här gången! Hoppas att vi ses på Bokmässan i höst.

    SvaraRadera