onsdag 15 juni 2016

Innan helgen är över av Kerstin Lundberg Hahn

Sista sommarlovshelgen, Stella, storasyster Jorun och hennes pojkvän Herman ska åka till sommarstugan. Första gången de gör det själva. Mamma propsade på att att Stella skulle följa med.

På vägen till stugan kör Herman för fort, Jorun tycker inte om det. Herman får henne att byta plats med honom, fast hon bara övningskör. Duns säger det. De har kört på något. Någon. En löpare. Herman sätter sig snabbt vid förarplatsen så kör de fort därifrån. Utan att ringa ambulans. Herman säger att det är bäst så.

En klump gnager inom Stella, hon hör dunsen hela tiden. Gjorde de verkligen rätt. De kolla nyheterna. Vad har hänt? Killen var 17år och är nu förd till sjukhus - pust alltså lever han. Men de borde väl berätta? Herman blir mer och mer konstig, han låser in deras mobiler. Säger att det är bra att inte vara uppkopplad jämt. Men ja ...

På natten är det någon som knackar på Stellas fönster, som tittar in när hon sover. Hon blir hur rädd som helst. Men det finns inga spår utanför. Ett spöke?

Innan helgen är över, oj så otäckt. Spökotäckt, smita-från-en-olycka-otäckt och så galen-kontrollerande-tonårsotäckt. Rädd blir jag flera gånger om!

/Paula


Innan helgen är över
Författare: Kerstin Lundberg Hahn
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129700046
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar