lördag 25 juni 2016

Bilderboksfroseri

Jag har sagt det förut och jag kommer säga det igen och igen. Det finns så fantastiskt många underbara bilderböcker och fler kommer det. Hela tiden! Bilderböcker är verkligen inte bara till för de under sex år. De allra flesta bilderböckerna är all ålders böcker! Läs mer bilderböcker. Jag borde också det.

I en musfamilj av Giovanna Zoboli
får man följa vardagen i en musfamiljsliv, att stiga upp på morgonen, äta tillsammans, vara tillsamman. Hur man inte är på samma ställe under dagarna. Att man kan ha det bra utan att vara tillsammans. Att man inte alltid lyssna på varandra men alltid tycker om varandra. Bilderbokspoesi att bli varm i magen av och gråta lite till.

Det var inte jag! sa Robinhund av Alice Lima de Faria
Robinhund vill inte gå till dagis, på dagis är alla dumma. Men när han kommer dit har de längtat efter honom. När det händer konstiga saker så är det Robinhund som får skulden. Aj vad alla är dumma. Men det var ju inte meningen men det är det ingen som vill lyssna på. Fantastiska bilder och färger, viktig ont i magen läsning!

Mix kör av Malin Lilja & Matilda Salmén
Att var ute och kör bil, möta en bus byta fordon med varandra. Traktor, tåg, flyg till och med rymdraket. Fantasifullt och härligt. Men va jorden anropar och mamma vill ha en kram. Barn är som bekant ofta väldigt intresserade av fordon. Behövs som komplement till alla Halvanböcker.

Gammelmormor, Daisy och döden av Anna Ehring & Lotta Geffenblad
Daisy är hos gammelmormor och hälsar på. När hon plockar hallon hittar hon en död mus. Den är så söt men död. Den måste begravas. En fin begravning med blommor och sång. Gammelmormor säger att detta var lilladöden den som förbereder tills någon nära dör. Men Daisy ska ju inte dö. Nä men gammelmormor berättar att hon kan dö när som. Kan inte Daisy lova att sjunga så fint då också. Sorglig och så fin. En ny Herr Muffin?

Vinga på villovägar av Gun Jacobson och Lotta Geffenblad
Vinga och hennes familj flyttar till ett nytt hus. Det är torsdag och pannkaksdag. Men det finns ingen sylt så Vinga cyklar till affären. Inga problem att hitta dit. Men att hitta hem igen. Alla hus ser ju lika dana ut. Det bli besök hos många nya grannar innan hon hittar hem. Fint att Urax plockar upp pärlor och ger ut de i nytryck!

/Paula


I en musfamilj
Författare: Giovanna Zoboli
Förlag: Urax (2016)
ISBN: 9789187208331
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Mix kör
Författare: Malin Lilja
Förlag: Olika (2016)
ISBN: 9789188347022
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Gammelmormor, Daisy och döden
Författare: Anna Ehring
Förlag: Urax (2016)
ISBN: 9789187208317
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Vinga på villovägar
Författare: Gun Jacobson
Förlag: Urax (2016)
ISBN: 9789187208324
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Det var inte jag! sa Robinhund
Författare: Alice Lima de Faria
Förlag: Natur & Kultur (2016)
ISBN: 9789127146297
 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar