måndag 24 oktober 2016

Olyckornas tid av Moira Fowley-Doyle

I oktober varje år är det olyckornas tid, mamma säger till barnen att ta på sig tre lager kläder när hon gå ut. I oktober bryts det alltid några ben och sys flera stygn. I oktober dog pappa, i oktober dog morbror och i oktober lämnade mammas nya man Christoffer de.

Kvar lämnade Christoffer sin son Sam. I familjen finns också storasyster Alice och bokens jag Cara. Caras bästa kompis Bea som spår i tarokort är också som en del av syskonskaran. En syskonskara som ses som udda i skolan.

En kväll nära Cara kollar igenom massa gamla kort så upptäcker hon att Elsie är med på alla bilder. Elsie som hon var kompis med ett tag efter pappas död. Det var innan Bea flyttade dit. Vad gör Elise på alla bilder? Cara tänker fråga Elsie detta i skolan, men då är plötsligt Elise borta. Ingen vet var hon är? Ingen verkar ens veta vem hon är?

Elsie som alla raster satt i biblioteket med sin skrivmaskin där vem som ville fick skriva sina hemligheter. Hemligheter som det sedan varje år brukade göras en konstinstallation av. Just hemligheter är Olyckornas tid av. Hur många hemligheter som helst. Hemligheter som man gömt undan för sig själv och hemligheter som man inte vill tänka på eller misslyckat försöker gömma för sig själv.

Olyckornas tid är en överraskande berättelse som man inte vet var den kommer ta en. Spännande, fängslande med ett fantastiskt språk.

/Paula


Olyckornas tid
Författare: Moira Fowley-Doyle
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt (2016)
ISBN: 9789127147522
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar