onsdag 26 oktober 2016

Nya fina bilderböcker

Bilderböcker, bilderböcker, bilderböcker. De barn- och ungdomsböckerna jag kan minst om. Men vad jag njuter när jag läser de.

Vi smular, vi härmar en gök. Ett gäng barn och vad man gör på en dag. De vuxna som låter och tjatar finns och är en del av. Vad
man gör inne och vad man gör ute. Att bara vara och hur det kan vara att vara vi. Emma Hanquist en nu illustratör för mig. Men henne ska jag följa. Gillar verkligen bilderna.

Kompiskullen, äntligen en kan man leka tre bok. Fast man är kille! Två kompisar så bra. Men när en tredje vill vara med. Och allt blir annorlunda. Man var ju nöjd innan. Kan man tre?

Uppe bland molnen, en morfar som berättar hur det är där uppe bland molnen när man dör. Det roligaste är när man tar på sig sin superhjälpte-cape och flyger runt och leker med de andra. I himlen går tiden fort så snart får man träffa de man tycker om. Blir längtan för stor kan man smyga ner och titta lite grann men man får inte synas. En fin berättelse om kanske det som händer med den som dör. Bra bok att drömma och tänka kring när döden kommer nära. Men också innan döden kommer nära.

En sån dag, en sån dag när mamma inte riktigt orkar fast barnet vill ha picknick. Barnet tjatar och tjatar. Ja, ja, ja, okejdå! Väl i parken, klättra i träd. Mamma är den som klättra högst. Lekfullt med väldigt fina bilder. Gillar att barnets text har en färg och mammans en annan.

Listigt! Att vara räv men inte vilja äta hönor. Att vilja vara detektiv. Men när pappa säger till en att fånga den där hönan ja då får man väl göra det då. Men kan man vara mystisk och kanske luras lite gran. Väldigt härliga bilder och rolig bok!

/Paula som tycker alla oavsett ålder borde läsa mer bilderböcker!


Vi smular, vi härmar en gök
Författare: Lina Ekdahl & ill. Emma Hanqvist
Förlag: Alfabeta (2016) ISBN: 9789150119077 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

En sån dag
Författare: Sanna Borell
Förlag: Opal (2016) ISBN: 9789172998575 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Listigt!
Författare: Claudia Boldt
Förlag: Bokslukaren Urax (2016) ISBN: 9789187208362 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kompiskullen
Författare: Linda Sarah & ill. Benji Davies
Förlag: Hippo Bokförlag (2016) ISBN: 9789187033599 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Uppe bland molnen
Författare: Matilda Salmén
Förlag: Opal (2016) ISBN: 9789172998445 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Fullkomligt älskade Vi smular, vi härmar en gök! Så bra!

    SvaraRadera