lördag 5 oktober 2019

Välj mig av Christina Lindström

När sommaren är slut och Silje ska börja nian då önskar hon att allt ska bli som vanligt. Bästisen Mia är tillbaka från sommarstugan. Mia som inte vet vad som hänt under Silje sommar, Mia som därför kommer vara som vanligt. Det är vad Silje tänker och hoppas.

Men inget kan någonsin bli som vanligt var igen för pappa har drunknat. Det pratas och viskas att pappa tog sitt liv. Farmor och farfar pratar viskar om att mamma varit en dålig fru.

Sommaren är en evighet och sorgen svår. Silje, storebror Oskar och mamma går sönder var och en för sig de kan inte kommunicera och mötas i sin sorg.

När skolan börjar blir det inte alls som Silje tänkt sig. Mia förstår inte varför Silje inte berättat och vet inte hur hon ska vara runt om Silje. Danskompisarna lockar med annat och Mia dras bort från Silje. Plötsligt finns Alvin där. Alvin som Silje kan berätta för hur det känns. Så som hon inte kan prata med någon annan. Men Mia hon hatar tydligen Alvin. Silje fattar ingenting .

Sorg, ensamhet och saknad. Att vilja vara den som bli vald först. Pappa som valde bort. Bästis som väljer bort. Kanske att den första kärleken kan ... Jag tycker väldigt mycket om Silje, känner otroligt mycket med henen och sorgen som hon stänger inne i sig själv. Fantastiskt fint om det som gör ondaste ont. En tröstbok att gråta tillsammans med och att bli lite lättare av att läsa.

/Paula


Välj mig
Författare: Christina Lindström
Förlag: B/Wahlströms (2019)
ISBN: 9789132210471
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar