lördag 26 oktober 2019

Inte som du av Johanna Schreiber & Ida Ömalm Ronvall

Ester är bäst i konståkningslaget, hon har har en rik och berömd mamma, en yngre styvpappa som en ny lillebror. Hon är lagkaptenen som drömmer om att bli proffs. Eller hon drömmer inte det är så det ska bli. Ester är dålig i skolan men bryr sig inte så mycket för vad gör det när hon tjänar sina miljoner på konståkningen. Konståkningen drar in sponsor pengar till ishallen så det är en självklarhet att det är tjejerna som har de bästa omklädningsrummen och bästa istiderna.

Vincent han är hockeykille, tänker hela tiden på sin vikt och hur hans kropp ser ut så att tjejerna ska tycka han är snygg. Han pluggar hårt och det är viktigt för Vincent att få bra betyg. Betygen är det som ska ta honom bort från ingenstans och bli något mer.

På en fest blir Vincent lite för full och Esters bästis Amanda har siktet inställt på honom. Vincent blir av med sin oskuld och det börjar skickas runt intima bilder på honom som han inte minns. Bilder som sprider sig i hela skolan. Bilder som alla vet att det är han på. Utsattheten är total och Vincent mår inget bra.

När både Ester och Vincent ska ha extra istid för att tränar så får de dela plan på torsdagarna kan det kanske vara början på något annat? En konståkningstjej och en hockeykille ...

Ett spännande tankeexperiment med omvända roller. En bok som väcker tankar och samtal. Jag ser fram emot att höra vad ungdomarna på bibblan tycker om Inte som du.

/Paula


Inte som du
Författare: Johanna Schreiber
Förlag: B. Wahlströms (2019)
ISBN: 9789132211058
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar