torsdag 3 oktober 2019

Indra Larssons inte särskilt lyckade ridlektioner av Lin Hallberg

Det bästa Indra vet det är djur. För henne är djur helt oemotståndliga. Ryktet har spridit sig att hon hjälpte en häst som mådde dåligt. Nu kommer fler till henne med djur som inte mår så bra. Hon vill hjälpa alla.

Mamma är inte riktigt lika förtjust i Indras kärlek till djur. Problemhästen som Indra hjälpte heter Cosmo och bor i grannstallet. Stallet i vilket Indra och hennes bästis Ruben hjälper till. Indra tar hand om hästarna och Ruben han dokumenterar. Ruben drömmer nämligen om att bli dokumentärfilmare. Filmerna om Indra och hennes försök att bli en ryttare filmas och läggs upp på Youtube till mångas skratt och glädje.

Indra har inget emot det men hon gillar inte kommentarerna från hästtjejerna i skolan. Hästtjejerna till vilken Indras föredetta kompis Tea har anslutit sig till. Går det att förlåta en bästis för elakheter?

När hästen Dexter också behöver hjälp hur ska Indra göra då? Tänk om Cosmo blir svartsjuk. Indra Larssons inte särskilt lyckade ridlektioner är den andra boken om Indra. Böcker som fått nya omslag med fotografi av hästar på. Samma böcker fast med nya omslag. Jag tror de nya omslagen kommer får böckerna att bli mer lånade på bibliotek.

Roliga böcker fulla av värme, klokhet och kärlek till djur och vänner.

/Paula


Indra Larssons inte särskilt lyckade ridlektioner
Författare: Lin Hallberg
Förlag: Bonnier Carlsen (2019)
ISBN: 9789178035953
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar