tisdag 2 juli 2019

Vera av Anne Swärd

Det där med bokcirkel och läsa böcker jag aldrig hade läst annars. Det gillar jag verkligen. Är så otroligt glad för att jag äntligen har en bokcirkel. Den vi (jag) döpt till prickig katt. Bokcirkelns tredje bok blev Vera av Anne Swärd.

I anslutning till andra världskrigets slut kommer den 17åriga Sandrine till Sverige. Hon hamnar på ett badhotell på Österlen där blir hon bekant och snart hushållerska åt läkaren Ivan. När det inte längre går att dölja att hon är gravid berättar hon det och Ivan lovar att ta hand om både henne och barnet.

Det blir ett giftermål som hans familj försöker skjuta upp så länge det bara går. En specialsydd bröllopsklänning som ska dölja gravidmagen sys upp. Familjen Ceder som hon gifter in sig i är ingen familj det snålas i.

Dottern Vera kommer och Sandrine kan inte knyta ann till henne. Hon har sin pappas ögon och med de ögonen skuld och hemligheter. Det är inte bara Sandrine som döljer saker och är full av hemligheter. Det gäller för hennes man och hela hans familj.

Rekommenderas varmt som bokcirkelbok. Det finns hemligheter och detaljer i boken som vinner mycket på att pratas om med andra som läst.

/Paula


Vera
Författare: Anne Swärd
Förlag: Månpocket (2019)
ISBN: 9789985345795
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar