måndag 22 juli 2019

Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg & Svante Thunberg

En bok som nog gått väldigt få förbi det senaste året är Scener ur hjärtat. Nu har det kommit en utökad pocket utgåva och jag har läst. Läst och blivit otroligt gripen.

Vi får följa med en operasångerska som blir gravid. Hennes man säger upp sig och ger sig ut på vägarna tillsammans med henne. Dottern Greta föds och därefter dottern Beata. Barndomen reser de ditt mammans jobb tar de. När det är dags för skola blir det Stockholm. En vanlig familj med en väldigt känd mamma och en rätt så känd pappa.

En mamma som gjort det omöjligt och vunnit melodifestivalen genom att sjunga opera. Så en dag när Greta är 11 slutar hon att äta. Det är början på kampen på mötet med sjukvården och sanningen om mobbingen. Det är början som leder vidare det som blir familjens första diagnos. Vi får följa Greta i hennes tillfrisknande och kampen som för henne framåt. Vi får följa lillasyster Beata som fungerar bäst när hon är ensam och får sjunga och dansa.

Två föräldrar kamp för sina barns välmående och i kampen för barnen via dottern Greta kampen för klimaten och framtiden. Jag ser fram emot att läsa akt 2 när den kommer 2020.

/Paula


Scener ur hjärtat
Författare: Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg & Svante Thunberg
Förlag: Polaris (2019)
ISBN: 9789177952220
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar