torsdag 18 juli 2019

Oslagbara Izzy av Terri Libenson

Izzy är en dagdrömmare som hela tiden får höra att om hon bara fokuserade lite mer så skulle hon bli riktigt duktig i skolan. Men Izzy vill inte, hon föredrar att dagdrömma. Att rita och skriva i sin dagbok. Att spela upp scener med sin syster. Inför skolans talangshow har Izzy övat in ett enmansnummer som ska bli succé har hon tänkt sig. Mamma verkar inte tycka riktigt samma sak.

Brianna (som är bästa vän med Emmie som vi lärde känna i Osynliga Emmie) är smart i skolan och bäst på allt. Hennes föräldrar är skilda. Hon och pappa har mycket gemensamt och umgås gärna. Briannas mamma är teaterlärare på skolan och helt olik Brinna själv. Inför talangshowen i skolan ber mamma henne om en tjänst en av de som ska uppträdda har blivit sjuk kan hon inte rycka in. För mammas skull utsätter sig Brinna för något hon egentligen inte alls vill.

Allt blir oväntat på andra sätt än vad Brianna, Izzy och jag som läsare hade trott. Jag gillar mycket. Boktips till funderande, finurliga och drömmande tio- elva- tolvåringar.

/Paula


Oslagbara Izzy
Författare: Terri Libenson
Förlag: Alfabeta (2019)
ISBN: 9789150120158 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar