måndag 27 februari 2017

Tusende våningen av Katharine McGee

Tusende våningen utspelar sig i New York 2118. Staden har fått en ny skyline. Huset med tusen våningar har byggts. Huset som innehåller allt. Bostäder, vägar, affärer, skolor, klubbar, hotell, expresshissar, svävare ja ALLT. Ju högre upp i huset du kommer desto mer pengar har de som bor där. På de lägre våningarna är lägenheterna små, avstånden på våningsplan är stora.

Tusende våningen har fem huvudkaraktärer att följa. Avery hon som bor på tusende våningen är vackrare än alla andra. Har en kärlek som hon inte kan släppa och aldrig heller förverkliga - hennes stora hemlighet. Leda som tillbringar sommaren på rehab, som behövt droger för att känna sig duglig och komma över sveket från Atlas han som försvann. Rylin som inte alls har pengar som de andra, föräldralös jobbar hon för att ta hans om lillasyster så hon inte ska få komma i fosterfamilj. När hon får chansen att jobba som hushållerska högre upp i huset går det inte att säga nej ... Eris får veta att hennes pappa inte är hennes pappa. Han avisar henne och mamma. Tillsammans flyttar dotter och mor långt ner i huset. Livet och pengarna försvinner. Allt blir bara hemskt. Men vem är hennes pappa? Watt har gjort det mest förbjudna av allt det som skulle spärra in honom i fängelse för alltid. Han har opererat in en dator i sin hjärna ...

Vi får följa dessa bokvänner i två månader. Redan från början vet läsaren att det kommer sluta med att en kvinna faller från tusende våningen ner i den svarta natten. Att hon aldrig varit vackrare än då. Men vem och varför? Det är gåtan en fundera på underläsningen.

Tusende våningen är ytlig, underhållande, glammig och smått fantastisk! Hoppas så väldigt mycket på fler delar.

En sak undrar jag över. Det nämns på flera ställen hur hemskt det skulle vara om Rylins syster kom i fosterfamilj men inte varför det är så hemskt med fosterfamilj?

/Paula


Tusende våningen
Författare: Katharine McGee
Förlag: Gilla böcker (2017)
ISBN: 9789188279385
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar