onsdag 15 februari 2017

Hugo och kepskampen av Christina Lindström

Hugo går i sexan är rolig och smart. Men helt ensam i skolan. GÅ i januari klädd i tigerrandiga shorts för han kan och han vill (heja hans föräldrar). Hugo pratar massa försöker få var med, få vänner, bjuder på russin. Men inget verkar fungera. Så en dag när de inte få gå ut på rast förrän någon anmält sig frivilligt som elevrådsrepresentant då tar Hugo sig ann uppdraget. Vips ändras saker i skolan.

Hugo tar sig ann kampen att få ha keps i skolan under lektionerna. Vips pratar klasskompisarna med Hugo. Han blir en av de ... men han blir också testad. Vågar han det och det ...

I bakgrunden finns grannkillen Simon,  han som Hugo spelar Minecraft med och är hemma kompis med. Hugo och Simon pratar aldrig om hur ensamma de är i skolan. Om de hårda orden som sägs. Simon är mer utsatt än Hugo. Och nu har alltså Hugo blivit kompis med mobbarna?

Om det svåra sociala spelet på mellanstadiet, det som kan göra så ont. Om kampen att få vara sig själv och ändå vara endel av gemenskapen. Heja Hugo! Men bäst tycker jag om Simon och hans glittriga halsduk!

/Paula


Hugo och kepskampen
Författare: Christina Lindström
Förlag: B Wahlströms (2017)
ISBN: 9789132175800
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar