onsdag 22 februari 2017

Skottläge och Skuggflickan

Två nya lättlästa ungdomsböcker från Argasso förlag.

Skottläge av Bali Rai är en bok om Baljits dröm som är på väg att gå i uppfyllelse. Han ska provspela för Liverpools ungdomslag i fotboll. Det kan liksom inte bli bättre. Men när han får erbjudandet om att spela innebär det en flytt på 20 mil. Bort från mamma, pappa, bästis och flickvän. Är det värt det? Jag gillar att det inte är självklart att ge upp allt för drömmen om fotboll.

Spännande tanke hur laget är allt tills dess att drömmen om att bli proffs nästan bli verklig och då är det plötsligt individen som gäller. Intet tänkt på fotboll på det sättet innan. Kanske för att jag inte tänker så mycket alls på fotboll ...

Skuggflickan av Sally Nicholls Clare bor igen i ett nytt fosterhem. Pappa dog när hon var liten och mamma sitter i fängelse. Clare har gett upp ingen idé att fästa sig vid nya vuxna eller att skaffa kompisar i skolan. Men så plötsligt säger hon en dag ifrån på bussen hem från skolan. Då blir hon avkastad, går vilse och träffar en vän. En vän som förstår hur det är att vara omhändertagen av socialen eftersom hon också är det. Men det är något mystiskt med Maddy ... Gillar hur Clare liksom börjar öppna upp mer och mer för Lyn som hon bor hos.

/Paula


Skottläge
Författare: Bali Rai
Förlag: Argasso (2017)
ISBN: 9789187667664
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Skuggflickan
Författare: Sally Nicholls
Förlag: Argasso (2017)
ISBN: 9789187667671
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar