onsdag 7 september 2016

Oktober är den kallaste månaden av Christoffer Carlsson

Det är höstlov när polisen ringer på dörren en kväll. Vega öppnar, får frågan om hon vet var hennes bror är. Det vet hon inte. Inte heller kan/vill hon svara på när mamma kommer hem. Polisen ger henne sitt kort och ber de ringa henne så snart de kommer hem.

Vega slänger kortet i papperskorgen och ringer igen Jakob, hennes storebror som hon inte vet var han är. Men hon vet att hon måste hitta honom innan polisen gör det. För det som hände i torsdagskväll, hon förstår att det är därför polisen letar. Men det ingen vet är att hon var med Jakob i torsdagskväll.

Scenen för berättelsen är det Varvet, stället där man ärver sina hus, där det sedan generationer tillbaka är bestämt vilka familjer som är vänner och vilka som är fiende. En plats där få jobbar men många bränner hemma eller håller på med andra skumma affärer. Varvet ligger i de småländska skogarna. Vega får åka en timme för att komma till skolan. Men nu som sagt höstlov och en bror att hitta. En gåta att lösa för att hon ska få ha kvar sin bror nära.

Så kul att Christoffer Carlsson plötsligt skriver ungdomsbok. En spännande pusseldeckare-variant förlagd till glesbygden. Me like! Hoppas på att få läsa mer om Vega, denna pappersvänner jag kommit att tycka så mycket om.

/Paula som nästan lyckades lösa gåtan innan Vega


Oktober är den kallaste månaden
Författare: Christoffer Carlsson
Förlag: Gilla böcker (2016)
ISBN: 9789188279194
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar