onsdag 14 september 2016

Ingen normal står i regnet och sjunger av Sara Ohlsson

Ella och Charlie de är nästansyskon. Charlie han är lite som en mamma för Ella. Men mest är de bästa vänner. Har alltid varit det. Vuxit upp i husen jämte varandra. Nu har Charlie tagit studenten och flyttat hemifrån. Ella har ett år kvar på gymnasiet. En dag presenterar Ella Charlie för Niki. Niki och Ella går i samma klass. Niki hon är den som vågar säga allt högt, sådant som Ella också tänker. Som det där med att tjejer och killar behandlas så olika, så som det verkligen inte borde vara.

Kärlek uppstår mellan Charlie och Niki. Det var ju inte riktigt så Ella tänkt sig. Inom Ella växer det en kärlek som känns som ett elstängsel. Hon försöker att inte känna den, men det är omöjligt att låta bli. Men men kan man vara kär i samma som sin allra bästa bästa vän är tillsammans med? Det går ju inte. Hur hanterar man det?

Roligt är att Ingen normal står i regnet och sjunger utspelar sig i Kalmar, min gymnasiestad. Gilla, gilla, gilla Ingen normal står i regnet och sjunger. Att omslaget ett sådant där ovanligt snyggt helt i mina favoritfärger gör ju inte direkt saken sämre.  För att inte tala om tygkassen, kommer bli en storsäljare på bokmässan skulle jag tro.

/Paula


Ingen normal står i regnet och sjunger
Författare: Sara Ohlsson
Förlag: Gilla böcker (2016)
ISBN: 9789188279255
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar