torsdag 8 september 2016

Brorsan är kung! av Jenny Jägerfeld

Sommarlov fyra veckor i Malmö, bara Måns och mamma. Mamma är röstskådis och har jobb i Malmö under sommaren. Måns följer glatt med fyra veckor att vara sig själv på. Fyra veckor när ingen vet. Pappa han stannar hemma i Stockholm, pappan som inte rikigt vet vad han ska ta sig till.

Mamma jobbar på dagarna, Måns är elva år och får ändå "barnvakt" Nora, den tysta tonårstjejen som mest gillar att läsa. Men när de är i en park smiter Måns ifrån henne. Där träffar Måns grannen Mikkel. Mikkel som nog är lika gammal ungefär men full av tatueringar. Han ser farlig ut. De bli sakteboard duell. Vem är kung på att åka?

Det blir blodigt men också början på en vänskap. En vänskap olik andra vänskaper man kan prata om allt. Eller ja Mikkel kan prata om allt. Måns han pratar om allt men inte om det som varit inte om det som var fel. Inte om hur han är en kille med snippa. En kille född i fel kropp. Är det något han skulle berättat för sin blodsbror? För när Mikkel hittar Måns pass ... ja då ...

Måns pappa jobbar med sig själv denna sommar att komma till sans med att Måns är just Måns. Mamman hon är skön och hela tiden på Måns sida. Tysta Nora med böckerna henne gillar jag också.

Brorsan är kung! Läs med er läs! Högläs. Eller läs var och en för sig liten och stor och prata sedan om boken. Om Måns men också om Måns föräldrar och hur de är och hanterar saker.

/Paula


Brorsan är kung!
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129699036
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar