fredag 9 september 2016

Du är modigast och Batman hur det började

Två böcker om olika sorters mod och ensamhet:

I Du är modigast får man följa med Knut en julafton. En julafton som inte borde vara. Han är på sjukhuset. Han skulle fått åka hem över jul men det blev inte så. Han har cancer och vårdas på barnonkologen. Mamma, pappa och lillasyster är på julkalas hos mormor och morfar. Annars är nästan alltid mamma eller pappa hos honom. Bara inte just nu.

Ensamt och fullt av tankar. Varför har inte bästisen Hugo hört av sig? Sjukhusclownen dyker upp och letar efter sin portfölj som han tappat bort. Knut tycker egentligen att sjukhusclownen är fånig, men okej det är julafton. Clownen kör Knut i en rullstol de letar och hittar Doris hon som ska få flyga hem över jul. Med helikopter. Två barn och en julafton som ingen borde behöva vara med om men så fint, nästan tårar i ögonen varning.

Batman hur det började kommer göra succé på biblioteket det är jag säker på. En tunn bok full av bilder och ord. Ord som berättar hur Bruce Wayne gick från en lycklig liten pojke, till föräldralös och slutligen blev superhjälten Batman. Vilka skurkar det är Batman brukar slåss mot och vilka vänner han har. Tja ni hör ju. Succé! Också bra för mig som är rätt okunnig om Batman, blev filmsugen av boken!

/PaulaDu är modigast
Författare: Christina Wahldén
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129700039
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Batman : hur det började
Författare: John Sazaklis & ill. Lucuano Vecchio
Förlag: Hegas (2016)
ISBN: 9789175432670
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar