fredag 6 januari 2023

En engelsk romans av Niina Mero

Nora har utan att egentligen veta om det ändrat sin akademiska bana från journalistik till litteraturhistoria och den engelska romantikerna. Allt med England älskar hon. Halva hennes kropp bär tatueringar kopplade till paret Shelly. Hon är smått besatt av engelska mysdeckare och kommissarierna i de. Precis som mig så älskar hon Oxford och den unge kommisarie Morse. 

Det är bara det att Nora aldrig varit i England. Hon tänker att England i verkligheten aldrig kommer leva upp till England i fiktionen. Hon stannar hellre hemma i Finland och drömmer. Men så har hennes syster träffat en engelska adelsman och ska gifta sig på ett gods just i närheten av Oxford.

Systern skickar flygbiljetter och lurar Nora att komma lite längre än bara till bröllopet. Nora är tveksam men finner sig i situationen. När familjen dessutom har kopplingar till akademiker i Oxford som kan hjälpa Nora med hennes studier ja ... MYS MYS MYS. En engelsk romans är en bok som checkar av många av mina nördiga boxar. Det var en riktigt härlig läsning!

/Paula


En engelsk romans 
Författare: Niina Mero
Förlag: Sekwa (2021)
ISBN: 9789188911186

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar