tisdag 24 januari 2023

The house in the Cerulean sea av Tj Klune

Linus Baker jobbar på department in charge of magical youth. Det är till stor del ett inrutat och grått kontorsjobb. Men då och då skickas han ut på uppdrag. Att hälsa på barnhem där det bor barn med magiska förmågor. Det är Linus uppdrag att se om hemmen är bra eller inte. Ska de kanske stängas ner?

Linus tar sitt arbete på största allvar. Han ser barnen och pratar med de, han vill verkligen att de ska ha det bra. Och det är det verkligen inte alla som vill att de ska ha. Eller att barnen ens ska få finnas. 

Bortsett från sitt jobb så är Linus liv rätt ensamt. Han har en katt, ett hem och sina skivor. 

Så får Linus i uppdrag att åka på ett hemligt uppdrag. Sekretess nummer fyra som gäller, han ska åka och kolla till ett barnhem som ingen vet finns. Fyra veckor ska han vara där. Och det är fyra omtumlande veckor vid havet. 

Barnhemmet liknar inget av de andra som Linus tidigare mött. Det är ett hem och Arthur som tar emot barnen är som en far för de han vill barnen väl på alla sätt. Och barnen de finaste och övernaturliga på sätt som Linus inte ens visste var möjligt.

Det är är en så så SÅ BRA BOK <3 Det är en bok som får mig att tänka "det är precis för denna känslan jag älskar att läs"a när jag läser The house in the Cerulean Sea <3 

Spring till närmsta bibliotek och låna bums!

/Paula


The house in the Cerulean Sea
Författare: Tj Klune
Förlag: Tor (2020)
ISBN: 9781529087949

1 kommentar: