lördag 3 december 2022

Bränder av Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg

Det är avslutningsveckan i nian och klassen ska åka till Liseberg. På bussen dit viskas det. Vad är Leo? Har någon sett Leo? Varför svarar Leo inte på sms? Svarar han dig? 

I Willes huvud mal det varför sa han som han sa till Leo igår vid ödehuset. Leo är ju hans bästa vän. Hur kunde han säga så? 

Karim gör det inte så mycket att Leo inte är med. Leo utpressade och mobbade Karim. Men bara för någon dag sedan sa Karim ifrån nu får det vara slut. Berätta min hemlighet då jag tänker i alla fall berätta om fusket. 

Jasmine sitter jämte sin bästa kompis Ebba. Ebba som är Leos flickvän. Ebba är arg varför svarar han inte på hennes sms. Jasmine skickar inga sms utan fundera på om orden hon sa till Leo sist de sågs har något med hans frånvaro att göra. Att han måste välja mellan Ebba och henne för Jasmine är kär i Leo och vill inte längre vara en hemlighet. 

Leo dyker inte upp nästa dag heller. Han är försvunnen. Ingen vet vad han är och ödehuset har brunnit upp. I ödehuset fanns en död kropp ... kan den tillhöra en försvunnen tonårspojke? Eller kan det vara han som tänt på och är skyldig till mordbrand? 

Det gnager i våra tre huvudpersoners huvud. Är det mitt fel? 

Jag gillar Bränder det är en fängslande och spännande bok. En bok som fyller ett hålrum på biblioteket där jag jobbar när typ fjortonåringarna (eller deras föräldrar) frågar efter en spännande bok som inte har övernaturliga omslag. Har på känn att boken kommer bli mycket omtyckt.

/Paula


Bränder
Författare: Moa Eriksson Sandberg och Ester Roxberg
Förlag: Rabén & Sjögren (2022)
ISBN: 9789129733266

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar