torsdag 8 december 2022

A good girl`s guide to murder av Holly Jackson

Pippa är en toppstudent som drömmer om Cambridge. För att komma ditt krävs en uppsats. Hon ser sin chans för en undersökande uppsatts där hon vill ta reda på vad som egentligen hände med Andie Bell för fem år sedan. 

Pip hon är nämligen övertygad om att Sal Singh, Andies pojkvän som tog livet av sig några dagar efter hennes försvinnande och som ansågs skyldig till mord. Mord fast man aldrig hittade en kropp. Pip bara vet att Sal var oskyldig. 

Ämnet okejat av skolan men hon måste lova att inte ta kontakt med några anhöriga til Andie. Det första hon gör är istället att ta kontakt med Sals lillebror Ravi.

Tillsammans så försöker Pip och Ravi lösa mysteriet. Vi som läsare får läsa Pips anteckningar för uppsatsen, artiklar och sociala medier inlägg från tiden för mordet. Samtidigt får vi följa med i vad som händer. 

Jag tycker om bokens berättartekniskagrepp, gillar att jag blir lurad några gånger. Kanske att gåtans lösning inte håller hela vägen men det gör inget. Engelskt pusseldeckarmys på hög nivå!

/Paula


A good girl`s guide to murder 
Författare: Holly Jackson
Förlag: Electric Monkey (2019)
ISBN: 97891405293181

1 kommentar:

  1. Tyckte också om den! Ska försöka fortsätta med tvåan i januari :)

    SvaraRadera