tisdag 13 december 2022

Älskar kanske, Paola Persson Peroni av Emi Guner & ill. Maja Säfström

Pola Persson Peroni är tillbaka <3 och ja först måste jag nog säga att det är så svårt att skriva Paola med ett O det blir liksom alltid U bara i farten. Undra om sitt namn kanske är det ord som man skrivit flest gånger i sitt liv? 

Mormor finns inte mer och Paola saknar henne så mycket. Till Paola har mormor lämnat sin finväska den som alltid var full av hemligheter för alla. I väskan finns ett brev till Paola och en dagbok i vilken mormor uppmuntrar Paola att skriva ner sina tankar och känslor. 

I skolan vet Paola inte vad hon ska göra när Benji är i närheten. Hon tycker så mycket om honom och när han också visar sig tycka om Toteroo då blir det nästan mer än vad Paola kan hantera. 

Hemma finns förutom mamma, lillasyster Dani, katten Kerstin, storebror Mille nu mer också hunden Bosse och morfar som är på ett längre besök. Det är så fint att läsa om hur Dani och morfar klickar med varandra. Mille funderar mest på en viss tjej i hans klass. Och mamma har börjat på tangolektioner som gör henne fnissig. 

Fint, vardagligt, varmt i hjärtat läsning. I love Paola Persson Peroni.

/Paula


Älskar kanske, Paula Persson Peroni del 3
Författare: Emi Guner & ill. Maja Säfström
Förlag: Natur & Kultur (2022)
ISBN: 9789127146617

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar