lördag 29 maj 2021

Vita lögner, röda hjärtan av Nora Dåsnes

I sin dagbok ritar och skriver Tuva om sitt liv, sina vänner, pappa och skolan. Hon har som mål att i sexan skriva och rita ut en hel dagbok, 
skaffa en cool stil, bygga klart bästa basen i skogen med bästisarna Bao och Linnea, gå på övernattningskalas och kanske bli kär. 

När skolan börjar har något förändrats Linnea har skaffat en pojkvän och har inte längre tid med Tuva och Bao. Bao är helt emot kärlek och pojkvän. Det blir ett stort bråk som delar hela klassen. Tuva gillar inte att bästisarna är ovänner. 

I parallellklassen har det börjat en ny tjej Mariam som Tuva tycker verkar så snäll och annorlunda. Mariam visar sig ha väldigt bra musiksmak och plötsligt kan Tuva inte tänka på något annat än Mariam ...

Vita lögner, röda hjärtan känns så väldigt äkta om livet på gränsen mellan barn och tonåring. Att leka i skogen eller shoppa kläder och ha pojkvän. Måste det ensa alltid utesluta det andra? Gränsen och balansgången skildras på bästa sätt i denna grafiska roman. Och jag måste säga att jag blir lite småförtjust i Tuvas fina pappa. 

/Paula som ska toktipsa om boken på bibblan


Vita lögner, röda hjärtan 
Författare: Nora Dåsnes
Förlag: Alfabeta (2021)
ISBN: 9789150121612

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar