söndag 23 maj 2021

Skiter i av Hanna de Canesie

Mamma har än en gång låtit Anders komma tillbaka. Hemma är allt kaos. Mira väntar på när han ska slå mamma nästa gång. Vaktar hela tiden. Ögon och öron öppna. Hon måste skydda lillebror. Aldrig finns det några pengar och skärmen på Miras telefon är trasig. Så trasig att det nästan inte går att skriva sms som kompisarna förstår längre.

Kompisarna som inte fattar. Lärare som ser men inte ser. Skolan börjar gå knas, känslor, oro, orättvisa någonstans måste det ta vägen. När Mira träffa Carla får hon ett erbjudande som inte går att säga nej till. Att sälja piller. Piller som gör att Mira kan tjäna egna pengar.

Pengar som kan gör att de klara sig utan Anders. Att Mira kan betala avgiften till fotbollen och få vara med ochs spela igen. Men att sälja piller innebär också en telefon som kan pipa med sms om försäljning när som helst och då gäller det att vara snabb. Även om det är mitt i en lektion.

Allt spåra snabbt ur och Mira vågar inte ringa mormor. Mormor som lovat att alltid finnas där. Mormor som mamma bråkar med hela tiden. Hur ska Mira göra? 

Kanske är det fel ord men Skiter i är en väldigt fin bok som gör ont att läsa. 

/Paula


Skiter i
Författare: Hanna de Canesie
Förlag: Natur & Kultur (2021)
ISBN: 9789127171398

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar