måndag 3 maj 2021

Den vita glöden av Mats Berggren

 

Den vita glöden är en fristående fortsättning på Onsdag kväll före sju och Din syster måste dö. Av dessa har jag läst Din syster måste dö. Det har gått några år. 

Daniel har kommit ut från ungdomshemmet. Han har pluggat upp sina betyg och kommit in på gymnasiet. Men vad gör det när alla tittar sent på honom och vet att han har dödat. Att börja om var inte alls så lätt som han trott. När han blir uppvaktad av ett gäng är det svårt att stå emot. 

Abdis rappkarriär har tagit fart. Låten han skrev om Villes död har slagit. Han har spelningar och tjänar pengar. Låten han skrev om Evin är en succé. Han lovade vänta på henne, nu har det gått två år och hennes ansikte börjar bli suddigt när ett sms kommer. 

Evin som levt på skyddat boende har nu fått en egen lägenhet. Hon går på gymnasiet en en ny liten stad en timme från Stockholm. Hon har landat i sig själv och längtan efter familjen som ville se henne död har dämpats. Hon har följt Abdis karriär sporadiskt. Hon har hört låten och nu kanske de äntligen kan få se se. Kommer känslorna vara de samma? 

Världar som går in och ut ur varandra. Ögonblick och beslut som ändrar allt eller inget. 

/Paula


Den vita glöden 
Författare: Mats Berggren
Förlag: Opal (2021)
ISBN: 9789172263390

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar