torsdag 27 september 2018

På plats i tiden av Åsa Storck & ill. Anders Végh Blidlöv

På plats i tiden är en ny serie böcker från Hegas. Det är Åsa Storck som skriver denna historiska serie. De två första delarna släpptes på samma gång. Det är en helt fristående serie med vissa likheter.

Först är det Vide i Lund vi möter. Vides pappa är bildhuggare och jobbar i Lunds domkyrka. När Vide träffar den ensamma Ylva vill han hjälpa henne. Men att ta hem henne är inte ett alternativ istället visa han var hon kan gömma sig i domkyrkan. Fattigt och håret. Jag hoppas de vuxna var så snälla mot barn under 11-talet som de är i boken. Och att en flickan kunde bli trodd och få den platsen Ylva får i bokens slut.

Sen kommer Lin vid muren även Lins pappa är bildhuggare, men han sa ifrån när han borde tigit. Därför han han fått ett hårt jobb vid kinesiska muren. Det är 1500-tal och ibland på nätterna kommer det banditer till murens arbetare, de slåss, stjäl och dödar. När Lin får reda på vem det är som släpper in banditerna ändras allt. Hon är klurig den där Lin på ett sätt jag gillar.

Boktips till den som är runt tio och gillar historia. Böckerna avslutas med bonusfakta om den historiska tidsperioden. Undrar vart På plats i tiden Dycker upp i vår historia här näst?

/Paula


På plats i tiden - Vide i Lund
Författare: Åsa Storck & ill. Anders Végh Blidlöv
Förlag: Hegas (2018)
ISBN: 9789175437729
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

På plats i tiden - Lin vid muren
Författare: Åsa Storck & ill. Anders Végh Blidlöv
Förlag: Hegas (2018)
ISBN: 9789175437750
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar