onsdag 26 september 2018

Den rätte för min syster & Nadir och alla andra


Här kommer två fina luftiga och lättlästa ungdomsböcker om relationer och en första trevande kärlek. Perfekt läsning för den som har något form av läshinder eller är ny med det svenska språket.

Den rätte för min syster handlar om Laila som finns lite i skymundan av vackra storasyster Amina. Hon som alla tittar på. Föräldrarna presenterar Amina för många unga män, tycker det är dags för henne att gifta sig. När Laila råkar överföra föräldrarnas desperation att en av döttrarna snart ska gifta sig så blir hon rädd att det snart är hennes tur. Tillsammans med bästa vännen kommer de på en smart plan. Varmt, fint och kärleksfullt. Grunden till vad som skulle kunna bli en perfekt romantisk komedi.

I Nadir och alla andra är det dags för Nadir första simtävling i Sverige. Nadi kliver upp tidigt klär sig in sina finaste kläder. När han möter upp lagkamraterna så har de träningskläder och precis vaknat frisyrer. De reats lite med Nadir för att han är så finklädd. Till Nadirs glädje blir han uttagen till stafettlaget. Platsen som brukar vara Alex blev Nadirs, svartsjukan väller upp inom Alex. Det handlar om svartsjuka, kärlek och att hitta sin plats i ett nytt land helt utan familj med sig.

/Paula som gärna läser mer om både Laila och Nadir


Den rätte för min syster
Författare: Rosemary Hayes
Förlag: Hegas (2018)
ISBN: 9789175435596
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Nadir och alla andra
Författare: Pär Sahlin
Förlag: Hegas (2018)
ISBN: 9789175437361
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar