lördag 15 september 2018

Fördelen med olycklig kärlek av Becky Albertalli

Molly har blivit förälskad, igen. För den tjugosjunde gången. Molly hon har väldigt lätt för att bli förälskad. Men hon har aldrig kysst någon. Hon har heller aldrig berättat för någon av de hon är förälskad i att hon gillar de. Aldrig. Om hon inget berättar så kan hon ju inte heller bli dissad. 

Mollys tvillingsyster Cassie däremot hon lever ut sina förälskelser. Molly brukar få höra alla detaljer. Men nu har Cassie precis blivit tillsammans. Cassie har för första gången en flickvän, Mina. Detta påverkar det starka bandet mellan tvillingsystrarna mer än någon av de kunnat föreställa sig. Plötsligt vill Cassie inte längre berättar alla detaljer och säger till Molly att hon kommer förstå när hon har sitt första förhållande. Det som Molly känner aldrig kommer hända. 

På sommarjobbet träffar Molly Reid, han med de nördiga tröjorna och knallvita skorna. Han som är både rolig och söt. Men som Mina har sagt är en sådan som man inte dejtar. Det gör att Molly osäker på om Reid kan vara förälskelse nummer 27 eller inte. Vågar hon? Det verkar ju faktist som att Reid gillar henne på riktigt. 

Som distraktion till sina känslor hjälper Molly till att fixa all dekoration till sina mammors bröllop. För äntligen har det blivit lagligt med samkönade äktenskap. Fördelen med olycklig kärlek är fin, rolig, mysig, inkluderande och uppslukande läsning som gör mig väldigt glad. Som jag tycker om Molly och Reid <3 

/PaulaFördelen med olycklig kärlek
Författare: Becky Albertalli
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129706413
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar