fredag 31 augusti 2018

Ord i djupaste blått av Cath Crowley

För tre år sedan flyttade Rachel, lillebror Cal och mamma från staden till havet. De flyttade till mormor för att hjälpa henne ta hand om huset som ingen ville sälja. Sista kvällen lämnade Rachel ett kärleksbrev i brevbiblioteket. Brevbibliotek som ligger i Henrys föräldrars bokhandel. En av de bästa platserna i världen. I brevet erkänner Rachel att hon är kär i honom, kär i sin bästa vän.

Henry skriver massor av brev till Rachel men får väldigt knapphänta svar. Han förstår inte varför. Samtidigt som Rachel inte förstår varför han inte nämner DET brevet. Tre år senare är Rachel tillbaka i staden, ensam. Den ordentliga duktiga Rachel kuggade sista året i skolan. Hon som alltid simmade simmar inte längre. Lillebror Cal är död, han drunknade. Rachel tappade fotfästet och ska nu bo hos moster och hon måste ska jobba. Moster hittar ett jobb åt henne i Henrys föräldrars bokhandel - den bästa platsen som finns. Om det nu inte vore för att hon då måste träffa Henry.

Alltså jag älskar Ord i djupaste blått <3 missförstånden, brevbibliotek, böckerna, kapitelrubrikerna, breven, personerna i boken, Henry, Rachel och allt. Jag vill besöka bokhandeln, jag vill jobba där. Jag vill ha Henrys lillasysters Georges alla tröjor, de med test som "Lär, era jävlar" och snälla låt det finnas ett riktigt brevbibliotek någonstans. Undrar du nu vad ett brevbibliotek är? Tja det finns ett svar på det läs boken så får du veta <3

/Paula


Ord i djupaste blått
Författare: Cath Crowley
Förlag: Modernista (2018)
ISBN: 9789177813620
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar