torsdag 30 augusti 2018

Leo av Katarina von Bredow

I skolan är inget som vanligt sedan Viktor kom, Viktor som Ellinor blev så förtjust i. Inte nog med att Leo måste dela sin bästa kompis med jobbiga Meja.

Hemma smyger Leo omkring torka bort pappas brödsmulor och ställer mammas saker rätt i badrumsskåpet. Allt för att det ska bli så lite bråk det bara gå. Det räcker med att storebror Markus skolkar och är borta på nätterna. Ellinor tror det skulle bli bättre om de skiljde sig så som hennes föräldrar gjort. Men den tanken vill Leo inte tänka.

Så händer det som bara inte får hända, Markus kommer inte hem en natt och Leo blir hämtad i skolan. Storebror finns inte mer, en familj i ständigt bråk blev en familj i ofattbar sorg. Det gör så ont att läsa och det skildras så otroligt bra denna ofattbara sorg. I sorgen finns Ellinor där och plötsligt inser Leo att han har fler vänner än han förstått att han till och med har saker och sorg gemensam med Meja.

Svartsjuka, ensamhet, ilska, vänskap, sorg, tårar, hjärtan, död på bästa sätt skriver Katarina von Bredow om de stora känslorna. Nu jobbar jag inte längre på en skola men om du som läser gör det som bibliotekarie eller lärare tipsa lärare i femman och sexan om att ha böckerna om Ellinor, Leo och Viktor som högläsning.

/Paula


Leo
Författare: Katarina von Bredow
Förlag: Natur & Kultur (2018)
ISBN: 9789127153332
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar