lördag 11 augusti 2018

Om vi bara kunde byta kroppar med varandra av Johanna Nilsson

Kung B är 17 år, han bor i ett källarförråd i Liljeholmen. Han är utslängd av sin egen familj med endast några smörgåsar och ett kyligt sms från pappa. Kung B är välkommen tillbaka när han förstör att han inte alls är Kung B utan Bella som de tror. Men aldrig att han tänker komma tillbaka. Det är ensamt och utsatt. Livet blev ett annat och Kung B har lärt sig stjäla plånböcker, dyrka upp lås och en heldel om droger.

Queen O har levt under jord i flera år. Hon kommer från Iran där hennes bror fick syn på när hon provade mammas läppstift. Brodern och pappan skendränkte henne och ringde polisen. Då sprang hon. Inget fick hon med sig. Hon horade sig fram till Sverige, här får hon inte stanna. Eftersom hon ljög om sin ålder tror de att hon också ljög om att vara trans bara för att få stanna.

Kung B och Queen O möts ögonblicklig kärlek uppstår. En sommar i Stockholm fylld med kärlek, poesi i vinden, musik, hemlöshet, utsatthet, droger, kriminalitet och ångest. De vet båda att det inte kan vara. Att det måste bli något annat. Att de behöver komma ur drogberoendet och hemlösheten. För Kung B finns ett val att gå till socialen men att lämna Queen O aldrig. Tänk om de bara kunde byta kroppar med varandra då skulle väldigt mycket ordna sig bara så där.

Satan i gatan vilken käftsmäll till bok. Hård, brutalt och helt underbart. Jag älskar Kung B och Queen Os kärlekshistoria. Detta är det bästa Johanna Nilsson skrivit på länge. Kanske ända sedan De i utkanten älskade.

<3

/Paula


Om vi bara kunde byta kroppar med varandra
Författare: Johanna Nilsson
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129710649
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar