tisdag 19 juni 2018

Vänd rätt upp av Emelie Novotny

Sommaren efter studenten gör Ylva precis det hon helst av allt vill. Hon tillbringar alla sin vakna tid i stallet hos hästarna. Hon har fått jobb i ett toppstall. Hon mockar och rider. I stallet har toppryttaren Fredrik sina hästar. Han som är så snygg att det inte finns. Också Nicole har en häst i stallet. Nicole som är väldigt talangfull men inte brinner för ridning och hästar på samma sätt.

Ylva är alltid först i stallet på morgonen och oftast den som lämnar stallet sist på kvällen. Utöver att ta hand om Fredriks hästar som hon får betalt för. Så har hon i stället sin kärlek i hästen Zobra och hennes föl Uno.

Ylva har kompisar utanför stallen som ringer och messar vill att Ylva ska följa med till stranden och på fester. Men oftast vill inte Ylva. Hennes plats är i stället hos hästarna det är där hon trivs allra bäst.  I stallet händer det oväntade när Fredrik börja visa intresse för Ylva. Men det är inte bara Fredrik som är intresserad av Ylva utan kanske också att Nicole är det. Det blir en sommar full av hästar, stall, maktkamper, svartsjuka, hångel och kanske också kärlek.

/Paula


Vänd rätt upp
Författare: Emelie Novotny
Förlag: Bonnier Carlsen (2018)
ISBN: 9789163898174
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar