tisdag 12 juni 2018

Freak av Karina Berg Johansson

Rakel säger till sina föräldrar att hon går och lägger sig tidigt en kväll. Inget konstigt med det, duktiga Rakel som har bäst betyg i alla ämnen. Men denna kväll ändrar allt, hon smyger ut. Hon har nämligen stämt träff i hemlighet med en av sina lärare. När hon säger att hon vill ta det långsamt blir läraren våldsam och Rakel tuppar av.

När hon vaknar upp är hon täckt av blod har ett hemskt sår i ansiktet. Bredvid henne ligger läraren Christian - död och hon har en kniv i sin hand. Inte kan det väl vara hon som dödad? Mördat? Såret i Rakels ansikte läker över natten. I skolan pratar alla om den mördade läraren. Den nya killen Daniel blir misstänkt, han som varit med om något skumt ingen riktigt vet vad. Daniel och Rakel förstår att de behöver hjälpa varandra ...

Vad var det som egentligen hände? Varför läker Rakels sår så fort? Vem vet vad? Rakel får syn på en varelse i skogen. En varelse som verkar vilja henne väl. Så plötsligt är han där igen Christian uppstånden från de döda och han är ute efter Daniel. Vad är det för smitta folk börjat prata om?

Lögner, ryktes spridning, sanningar som kanske inte tål dagsljus, skräck och rädslor.

/Paula


Freak
Författare: Karina Berg Johansson
Förlag: B Wahlströms (2018)
ISBN: 9789132205323
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar