söndag 23 april 2017

Tisteltankar av Anette Eggert

När Linns mormor plötsligt dör då blir inte sommaren som den brukar. Hon glider i från vännerna. Mamma är ledsen hela tiden. Linn orolig känner hur hennes hjärta slår. Men pratar inte om sorgen hemma.

Vid skolstarten är det dags för en ny skola eftersom det var mögel i den gamla. Hon och vännerna kommer inte i samma klass och utanförskänslan den växer sig större. Osäkerheten med den. Att passa in. Att göra rätt. Det är tankar som upptar mycket av Linns tid.

I den nya klassen finns Tim han som ringde ambulansen när mormor föll ihop. Linn tänker att hon borde säga tack men kommer sig inte för. Vill inte synas tillsammans med Tim. Hon förstår att vänner skulle tycka han är för fel, för tjock. Men Linn och Tim de dras till varandra. Men osäkerheten gör att allt bli fel och kans när Linn inte vill kännas vid Tim i skolan.

Tisteltankar är en oväntat fin berättelse. Tycker så mycket om Tim. Känner igen mig lite för mycket i Linns tankar och osäkerhet det där att vara tonåring och vilja passa in så mycket. Så mycket att en inte gör det som en vill och som känns rätt för just dig. Linns relationen till farbrors fru Lotten tycker jag också mycket om.

/Paula


Tisteltankar
Författare: Anette Eggert
Förlag: Opal (2017)
ISBN: 9789172998544
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar: