söndag 2 april 2017

Den mörkaste delen av skogen av Holly Black

I skogen finns det en glaskista i vilken en pojke med horn sover. Pojken har alltid varit där. Flera generationer har haft sina fester där. Det har viskats massor av hemligheter i pojkens öron. Många är de som försökt befria honom. Pojken i glaskistan gör att det kommer massor av turister till staden.

Men invånarna i Fairfold vet att i skogen händer det magiska saker. Vid fullmåne då ska strumpor tas på ut och in och järnspån i fickorna. Vet aldrig vad som kan hända, folk har dött.

I Fairfold bor syskonen Hazel och Ben. De har haft en fri uppväxt, de har fått klara det mesta själva. Massor av äventyr och sagor. De är båda förälskade i pojken med hornen. Så plötsligt en dag vaknar Hazel upp med händerna fulla av glasbitar. I skolan berättas det att pojken med hornen är borta från sin glaskista. Någon har alltså tillsist lyckats befria honom ...

Den mörkaste delen av skogen är en modern saga full av hemligheter. Hemligheter som efter hand blir tydliga för Hazel och Ben men som varit dolda länge.

Läs och låt dig slukas upp av sagan när den blandas med vår värld!

/Paula som gillar Holly Black mer och mer för varje bok jag läser


Den mörkaste delen av skogen
Författare: Holly Black
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129701333
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar