tisdag 18 april 2017

Monstret och människorna av Mats Strandberg

Hurra tredje och sista boken om Frank är här. Frank som på sin nioårsdag blev biten av grannens hund. Vilket gjorde Frank till en hamnskiftare. Men det är inget otäckt han blir utan ett gulligt keligt lite monster. Ändå ett monster som skrämmer slag på hela samhället. De vuxna blir som tokiga i sin jakt på monster-problemet.

Frank han har fått vänner för första gången någonsin. Monstervänner. De håller till i biblioteketskällare. Men nu är det illa de där vuxna som vill bli av med monstren de har en plan. Frank måste hjälpa till att stoppa de.

Det är en bok för oss alla som någon gång känt sig annorlunda. En bok som innehåller så mycket viktiga livsvisdomar om att inte gilla fotboll, att det går att vara vänner fast man är väldigt olika, att vuxna också kan vara mobbare fast mycket mer diskret och om familjer de man föds in i och de en själv väljer. Älskar hur svarta madam kan ha svaret på saker - hon bor ju i världen mellan speglarna. Självklart ju men krävs en Mats Strandberg för att sätta ord på det.

Jag läste Monstret och människor under en tågresa nu i påsk. Satt på tåget och log och rös av välbehag när jag läste bokens sista kapitel. Det är så OTROLIGT FANTASTISKT BRA! Älskar hur denna sista bok knyts ihop med första boken Monstret i natten.

/Paula


Monstret och människorna
Författare: Mats Strandberg & ill. Sofia Falkenhem
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129705218
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar