lördag 15 april 2017

Mademoiselle Oiseau och landet Argentine av Andrea de La Barre de Nanteuil & ill. Lovisa Burfitt

Äntligen tredje boken om Isabella och Mademoiselle Oiseau - mina bästa pappersvänner som bor i finaste finaste böckerna. Det är vår i Paris och Isabella hon är låg, senaste veckan har hon mest legat och inte orkat. Inte gått till skolan. Mademoiselle Oiseau skyller på våren men det tycker inte Isabella är rättvist.

En promenad bland hustaken i Paris kanske kan hjälpa? I Mademosielle Oiseaus sällskap blir allt på ett annat och lite mer magiskt sätt. På hustaken finns en promenadväg att gå en plats att besöka det silverskimrande landet Argentine. En plats för de som inte riktigt passar in, en plats skapad av Oiseaus storasyster Matilde.

I Argentine börjar en spännande berättelse rullas upp den om Matilde och hur kopplingen mellan Isabella och Mademoiselle Oiseau egentligen är ...

Jag vill flytta in i denna pappersvärld. Jag vill bo i Mademoiselle Oiseaus lägenhet och gå på äventyr på hustaken i Paris. Fast ja det är ju det jag gör när jag läser boken. Och när jag läser om och när jag läser om boken och böckerna om Isabella och Mademoiselle Oiseau.

Ett magiskt samspel mellan Andrea de la Barre de Nateuils texter och Lovisa Burfitts bilder. Vackert, drömskt, melankoliskt och fantastiskt - ungefär precis så bra det kan bli!

/Paula <3


Mademoiselle Oiseau och landet Argentine
Författare: Andrea de La Barre de Nanteuil & ill. Lovisa Burfitt
Förlag: Rabén & Sjögren (2017)
ISBN: 9789129705294
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar